tiistai 29. huhtikuuta 2014

Pitkästä aikaa koulun penkille

Olen tässä jo yli vuoden pähkäillyt, miten sitä kehittäisin itseäni tulevaisuudessa. Vaihtoehtoja on ollut suht paljon, käytännössä kaikki kuitenkin työn ohessa:

Ylempi ammattikorkeakoulu
   Tietojohtamisen YAMK voisi olla mielenkiintoinen vaihtoehto. Tämä sopisi myös nykyiseen työuraani. Tällä saisi myös hakukelpoisuuden paikkoihin, jossa vaaditaan ylempi korkeakoulutus.. Toisaalta, pieni opintopistemäärä ja 'amk-status' ovat johtaneet siihen, tämä ei ole läheskään niin kovaa valuuttaa kuin esim yliopistosta hankittu maisterin tutkinto tjmv.

AMK
   Yhtenä vaihtiksena olen myös pyöritellyt kokonaan uutta alaa koulutukseni näkökulmasta. Tradenomi voisi olla hyvä vaihtis, mutta en nyt jaksaisi tässä vaiheessa enää aloittaa alusta. Sama tilanne rakennusmestaripuolelta, josta mulla olisi suht paljon myös työkokemusta, ja työpaikka olisi käytännössä varma.. Mutta tämäkin sitten 'käytännössä' alusta.

Paras vaihtoehto olisi sellainen, jossa voisin hyödyntää nykyisen koulutukseni (AMK-insinööri), nykyisen työkokemukseni (asiantuntijana/kouluttaja Rautatiealalla) sekä kokoajan kasvavan kiinnostuksen talouspuolen jututihin. Ja tietenkin työnohessa pitäisi pystyä lukemaan.

Paha yhdistelmä.

Vuoden vaihteessa osui kuitenkin silmääni ilmoitus Metro-lehdessä, Lappeenrannannan Yliopistosta. Erillishaussa haettiin  AMK-taustaisia tyyppejä (tradenomi tai inssi) lukemaan tuotantotaloutta suoraan Maisteriohjelmiin. Ts. DI:ksi kahdessa vuodessa. Pikainen googlaus asiaan, ja tämä kolahti lujaa. Paperit vetämään ja lukemaan pääsykokeisiin! (Strategista johtamista ja sen sellaista)

No, nyt kun kaikki hakuvaiheet paperien lähettämisestä, pääsykokeista ja haastatteluista asti ovat ohi, sain viime viikolla kirjeen kotiin:

Pääsin (voima- ja tehostesana tähän väliin) sisään!

  • Kyseessä on koulutus, jossa voin hyödyntää aikaisempaa tutkintoani
  • Kyseessä on ylempi korkeakoulu (palkkaluokka nousee, koska työskentelen tällä hetkellä kunta-alalla.. JOS en vaihda työpaikkaa)
  • Luvassa on opintoja, joissa on kyse taloudesta(!)
  • Koulutus toteutetaan työnohessa, perjantai-iltaisin ja lauantaisin, kolmena viikonloppuna neljästä, ja koulutus kestää kaksi lukuvuotta + diplomityön. 



Surullisinta asiassa on ehkä se, kun kyseessä on maisteriohjelma, ja kaikki aineet ovat syventäviä, matematiikkaa ei enää vaadita edes täydentävissä opinnoissa AMK-insseiltä.. "Harmi".

Lainaus LUT:in sivuilta:

Maisteriohjelman sisältö ja pääaineet

Ohjelma on laajuudeltaan 120 op. Valintasi pääaineeksi voi olla joko Toimitusketjun johtaminen tai Suorituskyvyn johtaminen. Pääaineen opintojen laajuus on 70 op sisältäen diplomityön 30 op.

Ohjelma koostuu pääaineen lisäksi sivuaineesta (20 op), yleisopinnoista (20 op) ja vapaasti valittavista opinnoista (10 op). Lisäksi opiskeluusi kuuluvat 10 op laajuudelta täydentäviä opintoja. Ohjelman alussa teet ohjaushenkilökunnan avulla henkilökohtaisen opintosuunnitelmasi, jossa käydään läpi vaadittavat opinnot.

Toimitusketjun johtaminen pääaineena

Toimitusketjun johtamisen tavoitteena on parantaa yrityksen kilpailukykyä kehittämällä tuotteiden ja palvelujen asiakkaalle toimittamiseen liittyviä prosesseja. Haasteena tämän päivän liiketoimintaympäristössä on hallita kokonaisuuksia, jotka muodostuvat eri funktioissa ja organisaatioissa työskentelevien asiantuntijoiden osaamisen yhdistämisestä. Tarvitaan henkilöitä, joilla on ymmärrys toimitusketjujen ja -verkostojen eri tahojen intresseistä sekä kyky yhdistää ja soveltaa useasta paikasta tulevaa tietoa kokonaisuuksiksi. Tiedon pohjalta on pystyttävä suunnittelemaan kehittämishankkeita, jotka toimeenpannaan monen organisaation muodostamassa toimintaympäristössä.
Toimitusketjun johtamisen pääaineessa koulutetaan toimitusketjun kehittäjiä, joilla on vankat toimitusketjun analysointi- ja päätöksentekotaidot.
Koulutus antaa valmiudet
  • soveltaa toimitusketjun ohjauksessa käytettäviä periaatteita ja menetelmiä
  • arvioida organisaation tilaa ja rakennetta toimitusketjun kehittämisen lähtökohdaksi
  • analysoida erityyppistä päätöksentekoinformaatiota kehittämistyön suuntaamiseksi
  • suunnitella toimitusketjun kehittämishankkeita ja arvioida niiden kokonaisvaikutuksia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti