maanantai 17. lokakuuta 2011

Syyskuvaajia (feat. KTR)

Nyt kun lokakuu on ylittänyt puolen välin, ilmassa leijuu selvä riski, että lyhyen tilastoimani sijoitushistorian toinen tuotollinen kuukausi voi olla edessä! Toisaalta, ihan yhtä hyvä veikkaus on, että näin ei tapahdu. Fakta kuitenkin on, että toistaiseksi lokakuun indeksi näyttää tältä:

Päivitin myös erään kuvaajan, josta näkee sijoituksiini pistämäni rahan verrattuna markkina-arvoon. Kuvaajasta näkee, että viime kuukausien kurssipudotukset ovat tiputtaneet markkina-arvoa selvästi verrattuna sijoitettuun rahamäärään. Myös pieni lisäpanostus näkyy palkeissa selvästi.


Seuraava kuvaaja on päivitetty indeksivertailu (resoluutio 1x/kk). Uutuutena kuvaajaan on ilmestynyt muiden lisäksi (Featuring osuus) KTR:n salkun tuottoindeksi antamaan "syvyyttä" vertailuun. Syvyydellä tarkoittanen sekä oman kilpailuviettini täyttämistä, että oman insipiraattorini tulosten seuraamista. Ja onhan se niin, että Jänisjuoksuissakin saadaan parempia aikoja kuin ilman. Joskaan tämä "jänis" ei taida lopettaa juoksua kesken. Joka tapauksessa Kiitos Pasi! (sekä hyvästä blogistasi, neuvoista ja taulukosta)


Tärkein käyrä (minulle) kuvaajassa on tuo vihreä viiva, joka kuvastaa oman salkkuni tuottokehitystä. Kaikki vertailemani asiat ovat saaneet 4.2. saman 100 pisteen arvon, josta olen vertailun aloittanut. Parhaiten kuvaajista porskuttaa oranssi, joka kuvastaa vuositavoitettani. "Hieman" ollaan siitä vielä jäljessä.

Muita tärkeitä avainkuvaajia on tietysti pelkkien passiivisten indeksirahastojenikuvaaja (punainen) sekä kikkailusalkkuni, "Kikkis" (sininen). Siitä on sulanut yli puolet! Onneksi se meikäläisen pääomilla ei vielä(!) kovin paljon ole. Ero on kuitenkin todella huima: 48,23 vs. 76,76!

Tekisi todella paljon mieli tankata tuohon kurssiin kikkikseen lisää tavaraa. Ehkä jopa uusia papereita, kuten Cargotekkiä tai muita alhaalla olevia firmoja. Ei kai se nyt rakettitiedettä ole, että noilla enemmän dipanneilla vahvoilla firmoilla on enemmän nousupontentiaalia kuin hillityimmillä indekseillä? Vai onko tämä vain taviksen tunne?!

****************

Mielenkiintoista vertailuissa on mielestäni myös se, että tämä passiivista indeksiosuuksista koostuvan rahaston pistearvo on  syyskuun jälkeen hieman korkeammalla kuin (alkuvuodesta Salkku Von Hempalla mennen tulleen lattioita lakaissut) Mr. KTR:n salkun pisteluku. (76,76 vs 73,72)

Ja kyllä, tajuan edelleen että kyseessä on vain naurettavan lyhyt ajanjakso. Mutta silti mukava ja pienen pieni asia, joka hieman lämmittää mieltäni kylmässä syksyssä. +Hymiö.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti