sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Projektikirjasto

Ajattelin esitellä pienen mutta pippurisen projektikirjastoni. Osa kirjoista on omia, osa kirjoista on kirjastosta lainattuja. Uusia kirjoja putkahtelee kirjastoon jatkossa lisää.

  • Paras sijoitus
  • Veneilijän merekulkuoppi 1
  • Suuri purjehdusopas
  • Meren selkä taittuu
  • Purjevene nimeltä Merivuokko (kirjaston kirja)
  • Madventures - Kansainvälisen seikkailijan opas (kirjaston kirja)
Paras sijoitus taisi olla projektini ensimmäisiä kirjoja. Tämä Marko Erolan kirja on sijoittajalle tarkoitettu opus, jonka punainen lanka on passiivinen indeksisijoittaminen. Kirja neuvoo kokoamaan omaa riskiään vastaava tasapainoinen sijoitussalkku, ja tasapainottamaan sitä säännöllisesti. Tämä on myös Salkku Von Hempan "ydin" - passiiviset indeksisijoitukset.

Veneilijän merenkulkuoppi 1 kolahti postiluukusta kesällä. Tämä kirja toimii materiaalina saaristonavigointikurssilla, joka tähtää kyseisen laivuriasteen tutkintoon. Mukavaa ja hyvää lueskeltavaa aloitteleville veneilijöille.

Suuri Purjehdusopas löytyi Suomalaisen kirjakaupan 'alelaarista' hintaan 8e. En voinut vastustaa kiusausta. Kirja on paksu ja hyvin kuvitettu, ja sieltä löytyy paljon asiaa purjehduksesta: mm purjeiden trimmaamista ja erilaisten säiden muodomisesta jne.

Merenselkä taittuu on kertomus Auli Irjalan kertomus purjevene Kristiinan purjehduksilta maailman merillä.  Hieno matkakertomus on mitä mainionta nojatuolimatkailua maailman eri kolkissa ja eri kulttuureissa.

Purjevene nimeltä Merivuokko on legendaarisen Pertti Dunckerin ensimmäinen kirja, joka kertoo 30v kaverin haaveesta ja sen toteuttamisesta. Hän suunnitteli ja rakensi veneensä itse, ja lähti Trinidadiin sillä. Mukavan kevyttä ja humorista tekstiä konkreettisesta haaveiden toteuttamisesta.

Madventures - Kansainvälisen seikkailijan opas on nimensä mukaan opas. Erittäin kattavaan oppaaseen on kirjoitettu konkreettisia ohjeita pidempää reppumatkaa suunnittelevalle. Sieltä mm. löytyy mielenkiintoisia reittivinkkejä, sekä ohjeistusta suunnittelun, rahan, turvallisuuden, terveyden, muonituksen yms. osalta. Reilut 350 sivua täyttä terästä.


******************

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti