torstai 12. tammikuuta 2012

Vuosi 2011

Meinannut olla (muka) kiireitä, eikä aikaa ole löytynyt postaukselle. Tässä tämä kuitenkin tulee, vuosi 2011 referoituna projektin avainlukujen kera.

*******************

Kaikki lähti liikkeelle erilaisten blogien lueskelusta. Ehdottomasti suurin inspiraation lähde oli (yllätys, yllätys) KTR. Myös muut ansiokkaat, vastaavia aiheita käsittelevät blogit vaikuttivat asiaan; Miksen minäkin voisi aloittaa säästöprojektia ja tähdätä parempaan taloudelliseen tilanteeseen, irtautumiseen oravanpyörästä?

Parhaan säästömotivaation saamiseksi jostain oli kaivettava 'tavoitetila'. Tässä kohtaa tuli apuun S/Y Verde maailman merillä, ja Tarjan ja Manun chilli elämä Karibian mahtavissa vesissä, snorklaillen ja nauttien elämästä. Ja siitä se ajatus sitten lähti.. Ja vähän aikaa tästä, ensimmäinen blogikirjoitus oli tosiasia.

Tuon päätöksen/aloituksen jälkeen sain laitettua säästöön keskimäärin n. 450 e/kk. (tavoite oli 300e). Tämä ei kuitenkaan aivan riittänyt tavoitteen saavuttamiseksi, ja vuoden tavoitesumma (7350 e) jäi hieman vajaaksi. Parasta asiassa kuitenkin on se, että Salkkuni saldo nousi tasaisesti, 3290 -> 6930 e. Mielenkiintoinen fakta on myös se, että tämän säästöön laittamani 5,5k ei juuri arkielämässä tuntunut. En vaan yksinertaisesti ostanut kaikea turhaa, joka mieleeni juolahti.

Alkutilanne: 3290e
Lopputilanne 6930 e (kasvua 3630 e)
Lisäostot: 5500 e
Euromääräinen tulos: -1 920 e
Indeksin loppuluku 68.38 (alkutilanne 100, tiputusta yli 30%)


************************

Tämä talouspuoli oli kuitenkin vain osa kakkua. Toinen puoli on tämä 'projektipuoli', purjehdus. Asioita tutkittuani kävi ilmi, että voidakseen vuokrata vene välimerellä tai karibialla, pitäisi minulla olla kansainvälinen huviveneenkuljettajan lupakirja. Sellainen on sitten saatava!

Tämä projekti on edennyt erinomaisesti ja täysin aikataulussa. 2011 sain suoritettua miehistökurssin (purjehtijakurssi), sekä sain navigaatioliiton ensimmäisen laivuriasteen: Olen saaristolaivuri.

Nyt vuonna 2012 talven aikana on edessä Dieselkurssi ja VHF-kurssi, sekä navigaatioliiton toinen aste: Rannikkolaivuriksi. Vesien sulettua alkaa perämieskurssi ja kauden kruunaa purjehdus välimerellä, Kroatiassa päällikkökurssin merkeissä.

Tästä on hyvä jatkaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti