lauantai 4. elokuuta 2012

Kuukausikatsaus - Heinäkuu 2012

Salkun arvon muutos: +318 e (kasvua vuoden alusta 1 765 e)
Tuottoindeksin muutos: +3,79 % (muutos vuoden alusta + 7,03 %)
Vuoden 2012 tavoitesummaan matkaa 3 101 e

Aivan ei mennyt niin kuin Strömsössä tuo postausten lisääminen. Heinäkuu oli todella kiireinen, enkä vaivannut päätäni blogilla. Maanantaina alkoivat taas työt ja paluu arkeen on tapahtunut, joten eiköhän iltaisin nyt sitten ole aikaa enemmänkin säveltää. Joka tapauksessa materiaalia kyllä heinäkuussa tuli: Sain mukavasti purjehdusta ja veneilyä alle.

Salkku tuotti ilman lisäyksiä (pannaan sen kiireen piikkiin tämänkin puute) reilut 300 e, joten prosentuaalisesti se on 3,79%. Tämä ylittää hieman Helsingin pörssin tuoton.Alkuperäisen tavoitteen mukaan 10 000 e rajapyykki pitäisi olla rikki elokuun loppuun mennessä. Normaaleilla lisäyksillä siihen en pääse (tavoite ollut 9% vuosituotto, toteutunut ollut tappiollinen), mutta elämäntilanteiden muutosten takia (mm. asunnon myynti ja siitä saatu pieni myyntivoitto) mahdollistaa sen, että saan elokuussa ladattua sen sen verran, että "etappisnapsi" voidaan kyllä nauttia elokuun aikana.


Reilu vuosi sitten, ke 6.4.2011 kirjoitin salkkuni puhkaisseen 5000 e rajan. Se oli suuri askel minulle. Parin viikon sisällä on edessä hetki, jolloin paukkuu 10 000 e (!). Todella nopeasti mennyt kyllä tämä aika, ja 10 000 e on jo viisinumeroinen luku! Maaliskuussa 2011 kirjoitin motivaatiopalkinnosta, jonka saisin kun kymmenen tonnia olisi kasassa. Koska tavoite on tietenkin noudattaa suunnitelmia ja touteuttaa itseni palkitseminen, edessä näyttää olevan ruokailu Michelin-ravintolassa.


Kikkailusalkku
Kikkiksen tuotto oli käytännössä pyöreä nolla. (-0,1%)

The Projekti
Heinäkuu alkoi heti mielenkiintoisella purjehduksella. Sain kutsun toimia spinaakkerikurssilla perämiehenä. Eräs pariskunta oli tilannut koulutuksen, ja kouluttajan opastaessa spinnun saloihin, minä hoidin perämiehen hommat sekä ison skuutin. Vaikka itse sanonkin, onnistuin tehtävässä mainiosti. +hymiö


Tämän lisäksi toimin kipparina (Ensimmäinen kerta kipparina!) eräällä iltapurjehduksella Loviisan lähistöllä. Veneenä vanhempi puuvene (omavalmiste, ei merkkiä), jolla teimme muutaman tunnin kierroksen, ja seura oli mitä parhainta.

Parasta antia oli kuitenkin kolmen päivän reissu itäisellä Suomenlahdella: Loviisa - Svartholm - Kaunissaari - Kotka. Tällä reissulla tuli purjehdittua sekä IF-veneellä (27 jalkaa) ja Scampilla (30 -jalkaa). Varsinkin yksi päivä oli mitä mainion: 12-14 m/s tuuli & n. 1-2 metrin aallokossa kapealla IF:llä. Se oli jo sitä purjehdusta.

IF-vene Kaunissaaressa

Scampi - Suurella todennäköisyydellä minun ensimmäinen vene on juurikin tällainen Scampi.****************************
Heinäkuu 2012 lyhyesti
Pääoman lisäys: 0e (tavoite 300)
Loppusaldo 8 692 e (tavoite 9 893 e)
Kasvua vuoden alusta +1765 e


Purjehduksia & veneilyjä +6
Uusia purjehdittuja veneitä +2
(Scampi & wanha omavalmiste)

****************************

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti