perjantai 8. maaliskuuta 2013

Vihje!

Sijoitusneuvonta lienee luvanvaraista toimintaa, mutta veikkausvihjeiden antaminen sitä tuskin on.. Joten, taidanpa paukauttaa tähän sellaisen.

Seuraan salibandyä aktiivisesti (erittäin kova SPV-fani, kun sieltä päin olen kotoisin) ja pelailen myös itse sitä mutasarjassa. Vihje koskee siis tämän päivän ensimmäistä pudotuspelikierrosta kyseisestä kuningaslajista!

Ja tässä ne ovat, olkaa hyvät:

 • Tupla: SPV-NST (1) + Happee - TPS (1), kokonaiskerroin 1,56.
Illan varma. (vaikka yleinen harhakäsitys on, ettei veikkauksessa ole varmoja, niin tämä sellainen kuitenkin on) SPV on vahvassa vireessä, ja tulee jyräämään NST:n maanrakoon. Happee myös kovassa vireessä, ja loppukauden ja. voitto SPV:stä mielessä heillä kimaltelee jo mitallit silmissä. Happeen voitto siis myös saletti.
 • Pitkäveto: SPV-NST (1), Happee-TPS (1), Classic-Erä (1) ja SSV-Oilers (1), kokonaiskerroin 3,16.
Vähän muitakin kohteita mukaan. Tässä ei niin paljon ilmaa kuin tuossa ensimmäisessä, koska Erä silloin tällöin Classicin voi yllättää. (vrt. Suomen cup, jossa Erä tiputti Classicin) Uskon kuitenkin, että edellisistä pleijareista oppineen Classic on tänään todella vaikea voitettava kotonaan. Itse menen Psailaan katsomaan tuon SSV:n pelin. Tiukka vääntö luvassa, mutta SSV hoitanee matsin kotonaan.
 • Tupla: SPV - NST+2 (1) sekä Happee - TPS+2 (1), kokonaiskerroin 3,02.
Viittaus ensimmäiseen vihjeeseen. Koska tasoerot ovat joukkueilla kovat, ja varsinkin ks. kotijoukkueilla formit kohdallaan, odotan tuloksia tyyliin 8-2, molemmista peleistä. Kaksi maalia eteen ei vierailijoita pelasta.

Kaikki vedot kulkevat SPV:n ja Happeen voittojen kautta. 

1,56 x 20
3,16 x 20
3,02 x 20
Odotettavissa on 154,8 e

Sijoitukselle saatava tuotto on tässä tapauksessa ~260 %. Vaikka sanonta kuuluu, että jos jokin vaikuttaa liian hyvältä ollakseen totta, se yleensä on sitä. Tämä on kuitenkin pientä, jos vertaa esim Wincapitan 400% tuottolupauksiin, joten tämä "maltillinen" 260% hyvinkin on totta! (+hymiö)


************

Urheiluvetojen budjettihan mulla oli se huntti, josta olen pelannut 12 e. Alunperin ajattelin laittavani tyyliin kymmenen vetoa 10/tsipale, mutta en minä niin paljoa jaksa kohteita etsiä. Joten koska nyt löysin näin hyvät kohteet, tulen pelaamaan näitä 20e / kohde. (ts. 60e/nyt)

Jos (tai KUN!) nämä vedot hyvin osuvat ja uppoavat, katson tilannetta uudelleen su, kun on samat ennakkosuosikit pelaavat vieraissa. Riskin pysyvät maltillisina ja kerroin kasvanee vain hieman.

Katsotaan illalla miten käy. Jännittävää peli-iltaa! 

Ai niin.. Ne kuuluisat viimeiset sanat: Ei, en vastaa 'vihjeideni' aiheuttamista mahdollisista tappioista! =)


2 kommenttia:

 1. Nyt kannattaa olla noissa tupla vedoissa huolellinen. Niissä riski kasvaa kun kohteiden määrä nousee. Pudotuspeleissä ja varsinkin ekassa pelissä voi tulla yllätyksiä. Riittää että jompikumpi altavastaaja pääse tasapeliin niin veto kurahtaa.

  Oddsportalista (http://www.oddsportal.com/floorball/finland/salibandyliiga/) katsottuna markkinoiden keskikerroin Happeen ja SPV:n voitolle on 1.31 Happeelle (todennäköisyys on 76%) ja SPV:lle 1.22 (82%). Tällöin todennäköisyys että molemmat voittavat varsinaisella peliajalla on (0,76 * 0,8 = 0,62 eli 62%). Markkinoiden kertoimet eivät välttämättä kuvasta todellisuutta täydellisesti mutta usein ne asettuvat hyvinkin lähelle sitä keskimäärin.
  Odotusarvosi on siis tällä tuplavedolle jossa kerroin on 1,56 (1,56 * 0,62 = 0,97) Koska odotusarvo alle yksi, ei veto olisi kannattava pidemmänpäälle. Toki yksittäisessä vedossa onnistumis mahdollisuus on hyvä (62%), mutta pidemmän päälle tämä tuottaisi tappiota olettaen että vetoja pelattaisiin toistuvasti useita satoja/tuhansia.

  Jos haluat maksimoida voittojasi niin ehdottomasti kannattaa avata pelitili joillekin maailman suurimmille pelifirmoille. Niissä kertoimet ovat kotimaista Veikkausta huomattavasti parempia, jolloin voitotkin ovat suurempia. Ero voi olla kymmeniä prosentteja.

  Tuosta linkistä löytää paljon eri pelifirmoja vertailemalla niiden tarjoamia kertoimia. (Pinnaclesports ja Bet365 ovat ainakin ensimmäiset suositukseni)

  Onnea vetoihin.

  JJ

  VastaaPoista
 2. Kiitos vinkistä! Pitääpä tutkia tuota linkkiä paremmalla ajalla. Oma näkemys tosiaan koski näitä yksittäisiä pelejä, ja annoinkin vinkin myös poksuliigani foorumilla nimenomaan tästä +2 tuplasta.

  Vahva usko tosiaan oli, että nykyformussa SPV "jyrää" NST:n ja Happee kyykyttää Tepsin enemmän kuin kuusi seitsemästä, joten annetut kertoimet olivat yliampuvia.. Ja innostuksissani uskoin että eroa kertyy yli se +2, joka oli vähän liian innoskas, joskin tällä kertaa piti.

  2/3 vedoista tällä kertaa himaan, ja "sijoitukselle" reilun 50% tuotto.. Joskin IHAN loppuun asti sai jännittää, ja SSV - Oilers oli todella jännittävä. Pienestä oli jackpot kiinni, kun veikkaikset täyttyivät vasta jatkoajalla.

  =)

  VastaaPoista