perjantai 31. tammikuuta 2014

Talousblogistien vuosi 2013

En oikein tiedä, miksi tässäkin taas näin kauan kestänyt.. Ihme saamattomuutta/laiskuutta, en ala muita tekosyitä keksimään. Mutta asiaan:

Vuosi 2013 oli kaikesta huolimatta suhteellisen hyvä vuosi sijoittajille - ja siten myös talousbloggaajille. Kovimman tuloksen veti, ei tosin kovinkaan yllättäen, Mr. KTR. Havian Pasin sijoituksen tuottivat lähes 40%, Helsingin pörssin indeksin tuottaessa samassa ajassa noin 21%.

Edit: Kovimman tuloksen vetäisikin Havian nenän edestä Arvosijoittaja. 41,2 % biittaa KTR:n kovan tuloksen niukasti.

Blogistien tuotot 2013

-Arvosijoittajan tie 41,2 %
-Kohti Taloudellista Riippumattomuutta +38,41 %
-Vähemmän on Enemmän +26,2 %
-OMXH n.21 %
-Laiska sijoittaja +20,7%
-Salkki Von Hemppa +18,17%
-Rahaneuvos +10,91
-Lääkärin resepti +7,49

Arvosijoittajan koko salkun tulos päivitetty mukaan. Hänen erikoistilanteiden tuloshan oli vielä hiukan kovempi; 56,2 %. Joskaan AIVAN sekään ei pärjännyt The Kikkiksen vuoden 2013 tulokselle, joka oli muikea 57,81 %! Go Kikkis, Go Kikkis!Vuosi 2014 tulee olemaan mielenkiintoinen. Mitä tapahtuu indekseille? Laskua vai jatkuuko nousu? Mr. KTR:n sijoituksiin alkaa myös pääsemään jossain vaiheessa käsiksi myös matkaa sivusta seuranneet. Itse tulen myös hyppäämään jollain osuudella tuohon junaan. Minimi sijoutus tullee olemaan 10 000e.

Yritän pykäillä vuodelta qvartaalien mukaan vuoden kestävän vertailun, johon otan mukaan seurailemani bloggaajat ja salkut. Ja koitan valkata mukaan vain vertailukelpoiset tuloksen.

Tsemppiä kaikille sijoittajille!


***********

S/y Wilma lepäilee talviuntaan mukavasti Jätkäsaaressa. Pari kovempaa myrskyä sielä on vieraillut, mutta paketti on edelleen hyvässä kassassa - Toisin kuin joissain muissa naapuriveneissä, jossa heppoisemmat pressut ovat karanneet tai irronneet.


Venepaikallamme ei näin tammikuussa ole kamalasti ruuhkaa. Meidän paikka oli viime kesänä tuolta oikealla puolella (pohjoispuoli), mutta meillä on siirtohakemus vetämässä tuonne vasemmalle puolelle. Se on A) hieman suojaisampi aalloille sekä B) sieltä on sähkötolppa ja vesipiste.
Lähinnä tuo sähkö olisi prioriteetissa korkealla: Sieltä saa sähkön illanvietoissa jääkaapille ja poppivehkeille, sekä rempoissa imurille sekä keväällä ja syksyllä lämmityslaitteelle.

Mukavaa talven jatkoa.

4 kommenttia:

 1. Hienoa kun jaksat tehdä tätä vertailua. Tässähän näkyy sama kuin rahastovertailuissa, eli hajontaa on runsaasti ja "keskituotto" on keskellä :)

  Oma tuottoni näköjään on lähellä OMXH:ta, joten täytyy olla tyytyväinen, sillä 2013 aikana salkustani oli noin kymmenes korkomarkkinoilla, mitkä eivät tuottaneet kovin hyvin.

  VastaaPoista
 2. Kiitos, ja eipä tästä nyt kovin paljon vaivaa ole. Muutaman minuutin homma, ja vaikeinta tässä on vaan "tehdä se", kun ei meinaa vaan jaksaa/viittiä. Pitäisi saada useammin niitä "viittin-tippoja", ne kuulemma auttaa ko. vaivoihin.

  VastaaPoista
 3. Moikka!

  Olisi mahtavaa taas saada vastaava vertailu vuodelta 2014! Onkohan sellaista tulossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieman viiveellä, mutta kyllä mä voisin koittaa vähän bloggaajien dataa keräillä..

   -J-

   Poista