maanantai 24. helmikuuta 2014

Kauden päätähtäin asetettu

Ei, kyseessä ei tällä kertaa ole mikään euromääräinen etappi tai summa. Kyseessä on kilpaurheilijoiden tapaan tapahtuma - kauden pääkilpailu.

Peruskuntokausi on jo aloitettu, ja kilpailukausi aloitetaan sitten joskus touko- kesäkuussa. Meidän kilpailukausi tullee koostumaan lähinnä Koivusaaren Pursiseuran viikkokisoissa, jossa tavoitteemme on lähtökohtaisesti vaan kerätä tiimille kokemusta.

Tajuamme ja hahmotamme sen, että meillä ei varsinaisesti ole juurikaan jakoja tuon kaluston osalta. Olemme ns. Gaterhamin tyyppinen talli - Meille on tärkeintä vaan osallistuminen.. Jos sekään. (+Hymiö)

Elokuun puolessavälissä kisataan Helsinki - Tallinna Race - Suomen suurin avomeripurjehduskilpailu. Siihen osallistunee lähes 200 venekuntaa ja 1000 purjehtijaa, 11 eri maasta. Ja Tämä on meidän Päätähtäin!

Kisa on yöpurjehduskilpailu, joka haastaa sekä pimeäpurjehduksessa että mahdollisesti myös kevyessä tuulessa. (Kyllä, haastavampaa on saada vene kulkemaan hyvin ihan kevyessä tuulessa, kuin kovassa) Tulemma saamaan jonkun verran tasoitusta (etumatkaa) tuon kaluston ansiosta. Viikonlopun formaatti on osamoilleen seuraavanlainen:


 • Lähtö pe 1800 Pihlajasaaren edustalta
 • Maalissa joskus pe-la yöllä.. tai la-aamulla, mikäli tuulet ei suosi.
 • La iltana 1800 palkintojenjakogaala ja.. illanviettoa.
 • Su paluupurjehdus (sis. vähän tuliaisjuominkeja)


Miehistökin alkaa olemaan jo pikkuhiljaa kasassa; Minun lisäksi mukana ovat itseoikeutetusti Wilman osakkaat Ville ja Matti. Spinnuosaamista miehistöön tuo SpinnuSpesialisti-Mika.

Lisätietoja kilpailusta sekä countdown -laskuri:
Helsinki - Tallinna Race

Vaikka miehistömme koostuu pääsääntöisesti hyvinkin kilpailuhenkisistä janttereista, tulee meidän kisareissumme olemaan enemmän 'viihtymistä painottava'. Turvallisuus toki huomioonottaen, tulemme keskittymään enemmän naatiskeluun ja kisafiilikseen yms. vähemmän jännittämiseen.. Joskaan ei me nyt viimeiseksi olla jäämässä!


Hki - Tallinna Race, kuva radalta. (Kuva, Juha Heiskanen)

5 kommenttia:

 1. Asenne on kyllä niin kohdillaan, että tuolla onnistuu varmasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, näin mekin se asia nähdään. Onko Kaminalilla tarkoitus osallistua tuohon skabaan? Ja p.s Tsemiä käden tervehdyttämiseen!

   -J-

   Poista
  2. *Kaminami. Hirrrrveesti typotan :)

   Poista
  3. Kiitti tsempeistä, niitä ja vähän onneakin tarvitaan, vaikka nyt on osaava tiimi hoitamassa.

   En osaa vielä sanoa lähteekö Kaminamusemme Helsinki-Tallinnan Raceen... Lähinnä oli tarkoitus kisata tällä Kaminamin ekalla kokonaisella kaudella täällä Saaristomeren pikkukisoissa, mutta eihän sitä koskaan tiedä. Ainakin Kaminami varustellaan nyt avomerikuntoon, eli esim. jalkalistat asennetaan keulakannelle. Itse en varmaan pääse kisakuntoon ensi kaudella, mutta eipä tuossa ole ollut miehistönjäseniksi ilmoittautuneista pulaa :D

   Poista
 2. Kuulostaa hyvältä. Tuulta päin!
  Ja klassiseen kysymykseen "miksi?" klassinen vastaus:
  Koska se on siellä.

  Siitä syystä on pakko kivuta jokaiselle eteen sattuvalle vuorelle tai tunturille.

  VastaaPoista