keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Kuukausikatsaus - lokakuu 2014

Yksi kuukausi taas takana, ja pian viimeinenkin vuosineljännes puolessa välissä.

Salkun arvon muutos: +1 016 e (kasvua vuoden alusta +6 568 e)
Tuottoindeksin muutos: -2,57 % (vuoden alusta +8,0 %)

Salkun kokonaisarvoa laski mm. tuo Kikkiksen katastrofaalisen huono move: Papereiden myynti montussa. Noh, Kikkiksen filosofia on tehdä moveja, mutta tällä kertaa ei kyllä osunut. Eikä uudet hepatkaan ole oikein lentoon lähteneet. Parin kuukauden hiljaiselon säästöön laittamisen osalta myös lopetin, ja laitoin kolmen kuukauden jemmat Seligsonille -> Ensimmäiset Pharma ostot, Global brands ja kehittyvät.

The Kikkis

Tulos oli järkyttävän huono, -13,37 %. Nykyisistä uusita ratsauista heikoiten on lähtenyt käyntiin Nokian renkaat. Sen arvo on tippunut joku kymmenisen prosenttia.. Ajoitukseni oli mitä huonoin, kun juuri ostoni jälkeen ilmoitettiin Venäjän huonoista luvuista -> droppi. (vaikka laskua oli jo tiedossa olevan tilanteen vuoksi jo tullut aiemminkin)

Säälittävän huono tulos.. 

  • YIT Corporation 30,5 %
  • Honda Motor Company Ltd 24,6 %
  • Hennes & Mauritz AB 22,3 %
  • Nokian Tyres Plc 21,9 %

Opiskelut

Lappeenrannan opinnot ovat alkaneet mitä mainioimmin. Kaksi kurssia monesta on takana, ja keskiarvo muikea 4,5. (kurssit: Tuotannon- ja materiaalinohjaus sekä tilastomatematiikka). Haaga-Helian opettajakorkeakoulun opinnot taas vastaavasti laahaavat hieman aikataulusta perässä.. Mutta kyllä tämä tästä.

60 tonnin tavoite

Kirjoittelin huhtikuussa, että otan tavoitteekseni saada tänä vuonna aikaiseksi 60-donan tulot. Ja tuloilla tarkoitan tässä tapauksessa "liikevaihtoa", eli palkkaa bruttona, bruttotuloja vuokraus-busineksestä, bruttotuloja vuokrakämpästä ja sijoitusten arvon muutosta. Tällä hetkellä (ennen kahta viimeistä kuukautta) ollaan aikataulusta hieman edellä, joten tavoite näyttää realistiselta. Toki käteen jäävä osuus ei ole viime vuodesta juurikaan muuttunut, eli verottaja ottaa kaikesta jukelittoman suuren osan..

Veneilyt

Wilma nostettiin talviteloille eilen, kovassa tuulessa. Aallokko oli todella iso, ja veneen saaminen nosturiin oli aika hurjaa puuhaa.. Onnistuimme kuitenkin saamaan neitokaisen hienosti ylös, odottamaan ensi kesän kuumia purjehdussäitä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti