maanantai 1. joulukuuta 2014

Kuukausikatsaus - Marraskuu 2014

Loskainen marraskuu takana, ja tässä kuussa sitten ensimmäistä kertaa Ameriikkaan!


Salkun arvon muutos+1 082 e (kasvua vuoden alusta +7 650 e)
Tuottoindeksin muutos+3,01 % (vuoden alusta +11,25 %)

Sijoitusten arvo hipoo paria kymppiä, mutta vielä jäi raja saavuttamatta, joskin saanen kyllä sen paukautettua vielä tämän vuoden puolella rikki. Parinkympin portaalle ei taida olla erillistä 'porraspalkintoa' asetettu, mutta ajattelin kuitenkin palkita itseni Quadro-kopterilla. Ja ettei se menisi ihan vain leikkimiseksi, niin voisin tuolla toiminimellä tarvittaessa muutamia ilmakuvauksia tehdä.

Ajatus olisi hankkia valmis paketti, jossa olisi konffatut radiot mukana. Samaan syssyyn sitten GoPro-kamera ja FPV-systeemi. Tämä tarkoittaa sitä, että kun laitan lasit päähän maassa, näen suoraa livekuvaa taivaalta, ja voin tavallaan tuolilta käsin lennellä niin, että olisin koneessa itse mukana. Tämä on sitä nykyaikaa. 

Jaa että osaisinko lentää tuollaisella? Noh, itse olen harrastellut RC-juttuja n. 15 vuoden ajan, ja kokemusta löytyy niin perus-lentokoneista, jeteistä, koptereistä yms, joten eiköhän tuollainenkin quod-kopteri pysy helposti ilmassa.. Varsinkin kun mikropiirit tuotakin jo pitkälti pitää ilmassa.

The Kikkis

Kikkis kampesi itseään ylös viime kuisesta montosta, ja tuotti marraskuussa 4,9 %, joka oli jonkin verran ememmän kuin ydinsalkku. Vertailuindeksi taisi tuottaa kyllä yli 5%, joten sille hävittiin, taas. Koostumus tällä hetkellä:
  • YIT Corporation 31,3 %
  • Honda Motor Company Ltd 23,2 %
  • Hennes & Mauritz AB 22,5 %
  • Nokian Tyres Plc 22,3 %

Varallisuus
Varallisuuden kuvaaja voisi olla osapuilleen yllä olevan näköinen. Asunnon arvon arvion nousevan 2% vuosivauhtia, ja laina lyhenee taulukossa 500 e kuukaudessa.. Todellisuudessa luku on suurempi. Arvopaperit tuossa kuvaajassa nousevat sen suunnitellut 500 e / kk, joskin tässäkin luku on toivottavasti suurempi. Vihreä viiva kertoo kokonaisvarallisuuden kasvun, joka on kaikkien muiden kuvaajien summa.

Aloitusluvut
Asunto: 167 000 e
Velka: 152 680 e
Arvopaperit 19 980 e
Total: 34 800 e
Velkasuhde: 81,94 %

Varallisuustavoitteet vuodelle 2015?
Varallisuuden kasvu +15 200 e (kohde 50 000 e, kasvua 44 %)
Velkasuhdeen pienentyminen  7 %-yksikköä -> 75 %

100 000 e varallisuus olisi tarkoitus rikkoa reilussa neljässä vuodessa. Jännä nähdä mikä on todellisuus: Muuttuvatko korot, laskevatko asuntojen hinnat, säilytänkö työpaikan..? Muuttujia on aivan liikaa, mutta pakko ajatella positiivistesti. Yhden oletettavan loven tekisi mahdollinen opintovapaa, jota olen ajatellut ottaa opintojeni polluvaiheeseen ja diplomityön tekoon. Jännä nähsä sen vaikutus.. 

Opiskelut

Pari kurssia taas takana; kustannusjohtaminen ja tuottavuus teollisuusyrityksessä. Luennot yms. siis takana, mutta molemmista puuttuu vielä yhdet harjoitustyöt. Kun nämä saa palautettua, opinnoista onkin sitten takana jo 17%

Veneilyt

Mitkä veneilyt? Ei talvella veneillä.. Joskin vähän on tullut kavereilta kyselyitä, että josko sitä lähdettäisiin keväällä käymässä Välimeren aalloilla.. Kelpaa. +hymiö

*******************Ei kommentteja:

Lähetä kommentti