perjantai 2. tammikuuta 2015

Vuosikatsaus - 2014

Salkun arvon nousu: +2 940 e (viime vuoden päätöslukemasta)
Tuottoindeksin muutos: +8,04 %

Pääoman lisäys: 7000 e, joka tekee keskimäärin 580e/kk.

Vuosi oli ja meni. Paljon tuli reissattua, mutta siitä huolimatta sain ennätysmäärän säästöön vuodessa. Kokonaistuotto (TWR) oli mukavat 8,04 %, mutta The Kikkiksen tuotta oli heikko, lähes -5%. Parhaimmillaan Kikkis kävi kesällä lähes +25 %:ssa.

Nordnet on muuttanut salkkuraporttisivua, enkä näköjään siitä enää saa napattua hyvää kuvaajaa, koska sen on nyt sellainen "hieno ja dynaaminen".

Tavoitekuvaajassa vuosi alkoi siten, että vähensin hankitun veneen osuuden salkusta, jolloin salkun arvo tipahti 5k. Tällöin automaattisesti tipahdin myös alkuperäisestä säätötahdista, jota nyt yritän ottaa kiinni. Välillä saavutin sitä nopeammin, ja välillä tavoite taas karkasi. Näyttää siltä, että saavutan alkuperäisen tavoitteen vuoden 2015 aikana.

60k tavoite - Onnistui!

Onnistuin kuin onnistuinkin saamaan 60 tonnin bruttotulot tänä vuonna. Tässä mukana vuokra-asunnosta saatu tuotto (ennen veroja), moottoripyörän vuokrauksesta saatu massi (ennen veroja ja muita kuluja), palkka (ennen veroja) sekä salkun tuotto (ennen veroja ja lisäyksiä). Surkeasta joulukuusta huolimatta, tulos 60 710 oli kohtuu kiva tulos.

Ainut asia, joka tästä oikeasti jäi käteen, oli palkkasta menojen jälkeen jäänyt summa: Mopo-buzineksen tulot menivät käytännössä kuluihin, vuokratuotot menivät lainan lyhennyksiin ja salkun tuotot jäivät salkkuun.

Vertailu aiempiin vuosiin

Aloitin projektin vuonna 2011, joten takana on nyt 4 vuotta kuukausittaista indeksisijoittamista. Ainoa palkki, jolla on merkkitystä, on tuo punainen.. Toisaalta, että se nousisi nopeammin, apuna on tuo sininenpalkki. Se kertoo vuosittain säästöön saadun summan. Kelpainen palkki kertoo euromääräisenä salkun tuoton.Ja loppuun vielä tähän muiden kuvaajien joukkoon ne kaikkein "tärkeimmät" kuvaajat: Saldon kehittyminen vuodesta 2011 tähän päivään asti (sekä vertailu vuosien eroista)
Hitaasti mutta varmasti
Olipas tässä postauksessa paljon erilaisia kuvaajia. Noh, mihinkäs insinööri karvoistaan pääsee, kuvaajat ovat kivoja. +hymiö.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti