tiistai 4. elokuuta 2015

Kesäkatsaus 2015

Mukava kesäloma takana, joka oli pisin sitten kouluaikojen: 5 viikkoa. Tosin mikäli lehtiä uskominen, niin kesälomakelit on vasta alkamassa. Tässä pitäisi nyt vielä kuutisen viikkoa painaa oravanpyörässä, jonka jälkeen pärähtää VUODEN (!!) mittainen opintovapaa.

Kesäkuu ja heinäkuu on mennyt omalta osalta ilman talousuutisia, joten mielenkiinnolla koluan tulokset läpi: (Kesäkuu 2015 oli muuten ensimmäinen kuukausi, kun kuukausikatsaus jäi blogissani tulematta)

Salkku Von Hemppa / Q2

Arvon muutos: +1 744 e
Indeksin muutos: -0,38 %

The Kikkis / Q2
+4,63 %

Toisella kvartaalilla kikkailusalkkuni pesi kokonaisindeksin. En kyllä tarkemmin tiedä, mikä tämän eron teki, enkä jaksa (ainakaan vielä) asiaa sen kummemmin perata. Kikkiksen sisältö on pysynyt suht. muuttumattomana jo pidemmän aikaa, ostopaikkoja kyttäillen. (tai no, "kyttäillen")

Öljyä, H&M, Honda, Nokian Renkaat ja YIT. 
Forttumia ostin tänään, siitä seuraavaan rapsaan.

Heinäkuu

Salkun arvon muutos +943 e (Lisäys Kikkiksen käteistilille 500 e)
Indeksin muutos +3,51 %

Salkun arvon nousu vuoden alusta: +7 396 e

(The Kikkis: -3,7 %, eli Q2:een ero tasoittui)

Varallisuus H1

Laitetaas vielä tilannekatsaus varallisuudesta, jota aloin seurata vuoden alusta. Koska asunto  lainoineen näyttelee isoa osaa varrallisuudessani, mielestäni se on ihan validia ottaa näihin laskelmiin mukaan. Tässä kohtaa joku sanoisi, että ei asuntoa kannata laskea mukaan, koska sielä asutaan jne.. Vaikka asunnossa asuisin itse, laskisin sen todennäköisesti silti mukaan, mutta tässä tapauksessa asuntoni on sijoitusasuntona (postaus, miten tähän päädyin) ja tuottaa vuokraa kokoajan. Ts. asunta näyttelee ~85% osuutta meikäläisen allokaatiossa.

Varallisuuden kasvu vuoden alusta: 11 880 e
Velka-aste: 81,49 -> 76,18 %

Tästä pikaisesti laskien näyttää siltä, että lainanlyhennykset ja asunnon arvonnousu (arvio +1,0%. Asunnon sijainti on timatti: Hki/3-ratikan vieressä/alppipuiston vieressä, joten arvio on noususta uskottava) on kasvattanut varallisuutta n. 4,5k. Tämä on kuitenkin 40% kokonaisvarallisuudsen noususta, niin tuolla luvulla on motivaationkin kannalta iso vaikutus sijoitusfiilikseen. Ehdottomasti jatkan tämän seuraamista. (+hymiö)

Veneilyt

@Pernaja


Ajjettä (+hymiö). Tänä kesänä ei yksittäistä pidempää riipaisua onnistuttu tekemään, mutta pari lyhyempää settiä sen sijaan. Ensimmäinen reissu suuntautui Porkkalan kautta Tallinnaan (eka avomeripurjehdus Tallinnaan purjeilla), josta sitten Pranglin kautta Suomenlinnaan.

Toinen reissu suunnattiin tuulten mukaan itään, Loviisan korville.

Omat postaukset voisin laittaa vielä kuvineen seiluista, sekä oma lätinä opintovapaasta ja siihen liittyvistä mietteistä.


@Prangli, Viro


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti