keskiviikko 23. tammikuuta 2019

Tulos 2018

Salkun tuotto euroissa: -3 665 € 
Salkun indeksoitu tulos: -10,5 %Pitkästä aikaa tuli tappiollinen vuosi. Hyvä niin, koska saa taas vähän edullisemmalla hinnalla ostettua salkkuun täytettä. Harmittavasti juuri ostoksia tehdessäni huomasin, että Salkku on viimeisen kuukauden aikana (tätä kirjoitettaessa) pomsahtanut reilut 17 %. Olen siis missannut ainakin tämän hetkisen pohjan radikaalisti. Jos siis ostaisin oman salkkuni arvopapereita.

Salkku Von Hempan allokaatio näyttää tällä hetkellä tältä:


Juuri ennen droppia aloin siirtämään Norwegianin varoja korkeatuottoinen.fi palveluun tasaisen osinkotuoton perässä. Myös Kikkailusalkun lähes kaikki paperit ovat kuukausittain osinkoamaksavia papereita, kuten viime vuoden alussa päätin. En järjellä, vaan puhtaasti halulla. Haluan kokea tunteen, että näen passiivisten kuukausittaisten tulojen kasvavan. Jännä nähdä, miten tässä käy. Viime vuosi näyttää passiivisten tulojen osalta tältä:


Aika tasaista tahtia osingot tililleni napsahtelivat, ja kumulatiivisesti nettomääräinen osinkotuottoni oli hieman reilu tonni. Vuodessa. Ei tuolla vielä kuuhun mennä. Eikä oikein muuallekaan. Mutta, se on alku.

Kun mukaan laskelmiin otetaan asunto ja lainat, niin aletaan puhumaan varallisuudesta. Vaikka salkun arvo laski, niin varallisuuteni muutos oli aika tarkasti +800 €. Tämä johtui tietysti siitä, että onnistuin/jouduin lyhentömöön lainoja hieman enemmän kuin salkkuni arvo tippui.


50 k salkkutavoite on ottanut jonkun verran dropin aikana kuokkaan, mutta ensi vuonna koitetaan kiriä tilannetta. Jännä nähdä, mitä vuodessa saan aikaan.

PURJEHDUKSET

Vähille ovat seiluut jääneet. Aikaa vaan ei ole tarpeeksi. Senpä takia oma purtemme S/y Wilma on päätetty pistää rahaksi tulevana keväänä. Seiluuta en toki unohda, vaan pyrin vuokrailemaan purtta joko saaristossamme tai Välimerellä.

Näihin kuviin..

-J-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti