keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

Suuri askel minulle..

...Mutta käytännössä mitätön yhteiskunnalle. Joka tapauksessa:

5 000 e meni rikki tänään! (6.4.2011, tarkka luku 5 002,93 e)
Paljon mahdollista, että se sieltä vielä tippuu, mutta käyty on. Everestiltäkin aina takaisin tullaan.

Onhan se vielä pieni summa tavoitteeseen nähden, mutta toisaalta onhan tuokin jo hyvä alku. Kuten isäni sanoisi: "Markkoinahan se on n. 30 000". Ja kun tavoitteeseen mennään askel kerralla, niin mukavahan näitä pienen pieniä askelia on "juhlia". Vaikka tämä ei mikään varsinainen välitavoite olekaan, on se silti Baileys-lasillisen paikka illalla, Meren selkä taittuu -kirjaa lueskellen.

Raja meni rikki, kun Salkkuuni napsahti uutukaisena Seligsonin Aasia-indeksiä. Ko. indeksi ei vielä täysin ole toipunut Jipponin järistyksistä, joten sitä ajattelin nyt sitten vähän ladata. (kun vielä ei ollut kuukauden 300 e täynnä. No nyt on.)

***********

Kun tilastoseurantaani hieman täydentelin ja päivittelin, vastaan tuli mielenkiintoinen fakta. Aiemmin minulla oli indeksivertailuissa vain omat rahastoindeksieni sekä kikkailusalkkuni vertailu. Lisäsin sinne nyt koko salkun indeksin (joka siis keskiarvo näistä) sekä OMX Helsingin, jonka kanssa haluan kilpailla/vertailla. (Vaikka suoranaisesti se ei sopiva vertailuindeksi olekaan, jotakin vertailukohtaa se antaa. Ja sitä esitellään joka välissä talousuutisissa yms.)

Pointtini on kuitenkin se, että Meikäläisen passiiviset indeksit voittivat OMXH:n! (ajanjaksolla 4.2 - 1.4) Jee. Alla olevassa kuvaajassa kuvattuna Kikkasalkun indeksi (joka matelee Noksun ja Finskin ansiosta), Seligsonin passiiviset indeksirahastot punaisella (kakkosena!), Tavoiteindeksi oranssina (vuoden tuottotavoite 9%, 109 pistettä), koko salkun indeksi vihreällä ja OMX Helsinki lilalla. Vertailuindeksit aloitin 4.2. (tällöin 100 pistettä kaikilla)2 kommenttia:

  1. Onneksi olkoon rajapyykin saavuttamisesta! 10 000 on ihan kulman takana, kunhan muistat jatkaa suunnitelmasi mukaan.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kiitos. Ja toivotaan, että se 10k sieltä tulee. Ja mukava huomata, että näitä mitättömiä kirjoituksia jopa joku lukee =)

    VastaaPoista