lauantai 30. marraskuuta 2013

Kuukausikatsaus - Marraskuu 2013

Salkun arvon muutos: +519 e (kasvua vuoden alusta 4 738 e)
Tuottoindeksin muutos: +1,34 % (muutos vuoden alusta 17,70 %)
Vuoden tavoitesummaan matkaa 13 e

Vielä olisi viimeinen kuukausi vuotta 2014 jäljellä. Lunta ei vielä täällä etelässä ole, mutta jossain tuolla kaukana lapissa ilmeisesti joku marraskuun lumiennätys oli laitettu uusiksi..? 

Marraskuu meni salkun osalta hienoisesti nousten. Kikkis-moveja en juurikaan tehnyt, vaan alkukuusta toteutuneet myynnit ovat jääneet viimeiseksi.


(Jostain syystä en nyt saa kuvaajia tähän näkymään..)


Kikkis 


Kuten todettu, ei mainittavia muutoksia tällä saralla. Koitan keksiä nyt joulukuulle jonkun hyvän vipupaperin, jolla nappaan kovan loppukirin. Jännä nähdä mitä keksin.. Tai, ehkä lataan koko salkulla jotain suoraa yksittäistä paperia ilman vipuja, ja nautin keväällä uuden ennätysosingon. Vaihtoehto sekin.


Kommentit aiemman postauksen viesteihin

Vähän huonosti kerkesin vastailla viesteihin, mutta hoidan asian tässä;

@TT: Sponsorointi
Hyvä pointti. En ole tätä kyllä henk.koht. miettinyt, mutta jos jotain kiertoa miettisi, niin yleinen tapa kyllä tosiaan ollut, että jonkinsorttista sponsorointia porukka on harrastanut. Tämä on kai edellyttänyt tiettyjen kamojen käyttöä ja blogin pitämistä, mutta tuskin lienee ongelma. Lisemmän tutkimisen paikka, jos jonkun reissun pamautan.

Pakko laittaa tähän loppuu vielä yksi hyvä linkki asiaan liittyen:
Lampisen näkemys sponsoroinnista

@Kinski: Välimerellä olevan veneen hyödyntäminen
Tosiaan, JOS oman veneen hankkisin välimereltä, ja sitä sielä pitäisin, niin ehdottomasti sitä sieltä käsin vuokrailisin; Ylläpidon ja huollot saa paikkallisten marinoiden toimesta, ja tällä systeemillä saa aika hyvin kuluille katetta ja sijoitetulle pääomalle kohtuullisen hyvää tuottoa..

Tästä on myös kaupallistettu versio;

Ostat veneen (sanotaan ~200k luksusposki hyvillä herkuilla, ja se valitaan annetusta katalogista), jonka annat vuokrafirmalle käytettäväksi viideksi vuodeksi. Firma hoitaa kaikki huollot, veneen vuokrauksen (käyttöaste korkea), vakuutukset yms yms.. Hyvät puolet tässä on, että voit käyttää venettä (tai vastaavaa sisaralusta missä päin tahansa maailmaa, kuten Karibialla tjmv) 3-6 viikkoa vuodessa, ja saat joka kuukausi kiinteää tuloa, 9% p.a tuosta sijoitetusta pääomasta, veneen arvosta. Tässä tapauksessa ~1500e/kk.. josta toki sitten maksetaan pääomatulovero..

5v jälkeen sulla on käytössä "suht päheä" (esim tälläinen, tämäkin 5v vanha  käytetty jahti) ~40+ jalkainen jahti, jonka voit myydä ko. firman broukkereiden toimesta, tai purjehtia vaikka Suomeen ja seilailla sillä.. ja/tai myidä täällä. Mielenkiintoinen vaihtoehto, ehdottomasti, vai mitä?

Tällaisia  firmoja ovat esim. Moorings tai Sunsail.

@Anonyymi: Linkkikysely
Se mainitsemani blogi on Raumalaisen miekkosen, Saarisen Kallen blogi:
http://ulosmaailmaha.blogspot.fi/Veneilyt

Tämä on nyt tätä: Odottelua. (Ja muuta elämää)**************************
Marraskuu 2013 lyhyesti
Pääoman lisäys: +350e
Loppusaldo 16 638 e (tavoite 16 230 e)
Kasvua vuoden alusta +4 738 e

+1 Pressupeitteen rakentaminen

+1 kestetty myrsky (pressut siis pysyi paikoillaan)
****************************

1 kommentti:

  1. Heh. Mä repesin tohon Lampisen sponssien hankintaan :D. Mielenkiinnolla odotan mihin sä laitat rahaa Kikkikseen. Ne on tähän asti osuneet niin hemmetin hyvin..

    VastaaPoista