tiistai 13. heinäkuuta 2021

Kuukausikatsaus - Kesäkuu 2021

Salkun tuottoindeksi: +12,52 %

Salkun tuotto euroissa: +10 320 €

Tuttu tilanne, joka on jatkunut nyt helmikuusta asti. Obetus Oy:n osake raketoi edelleen, ja se nostaa tulosta suhteettoman paljon. Mittari ei enää kuvasta meikäläisen "sijoitusneroutta" pörssin puolella, vaan kertoo siitä, että myynti on ollut hyvää tuossa yhdessä firmassa. Mutta haittaako se? Mikä seurannan tavoite tai tarkoitus on? 

Vastaus on kyllä ja ei. On ollut mukava vertailla, miten omat 'sijoituspäätökset' ovat toiminet suhteessa muiden sijoitusbloggareiden valintoihin, ja sitä kautta vertailla ja kisailla indeksoiduilla tuotoilla. Tätä osaketta, joka nyt vetää mun salkun indeksiä ylös, ei ole ollut muilla mahdollisuus ostaa. Toisaalta taas, riskiähän tässä on tullut myös itse otettua ja luotettua kohtuulliseen businesideaan.. Ja High risk -> High reward.

Eli jatkanko näin, vai erotanko erikseen tuon yhden osakkeen salkusta?

En jaksa alkaa erottolemaan. Se veisi aikaa, ja nyt sitä ei liikaa ole. En jaksa miettiä, mikä olisi fiksuin tapa jatkaa ja toteuttaa kuvaajan uusi jako, vaan menen sieltä missä ei aitaa ole, ja jatkan nykyisellään. Ja koska ei tämä niin vakavaa edes ole, tavallaan hauskahan se on nähdä ja vertailla, miten vanha kehitys ja uusi kehitys ovat erilaisia, ja käännekohta näkyy hyvin kuvaajassa. 

Kuitenkin, loppupeleissä jos/kun tässä pedataan tilannetta pisteeseen, jossa chillataan veneessä tai muualla, ilman oravanpyörää, merkitystä on varallisuudella. Ja vain sillä kuvaajalla on merkitystä. Ja se näyttää nyt tältä: 

Kuvaajassa sinisellä tavoite, mikä pitäisi olla kerättynä kasaan, kun 45 v mittarissa. Nykyvauhdilla siihen päästään hieman aikaisemmin, kuin 2045. Toki nykyinen tilanne ei ole staattinen, ja siinä on paljon muuttujia. Mutta tämänhetkisen tiedon valossa kulmakerroin jatkuu ainakin ensi syksyyn asti valoisana.


Yrityksen lukuja

Q1
Liikevaihto: 22 200 €
Tulos: 11 800 €
Q2
Liikevaihto: 46 700 €
Tulos: 27 700 €

Obetus Oy:n liikevaihdon jakauma näyttää tältä. Selkeästi suurin osa tulee tällä hetkellä asiantuntijapaleluiden myynnistä. Tilanne pysynee vastaavana ainakin vuoden, jonka jälkeen mahdollisesti kasvatan koulutuksen osuutta.

Hieman kassavirtaa generoi myös retkeilyauto, jota Obetus Oy vuokraa. Sitä käytetään työmaavalvonnoissa etätoimistona, mutta nyt pidemmän projektin aikana käyttöastetta parannetaan vuokraamalla sitä ulos. 

Kryptotuotot eivät ole spekulaatiota kryptojen arvon nousulla, vaan yritys on investoinut muutamaan koneeseen, jotka vuokraavat laskentatehoa ulos, ja saavat tulosta sitä kautta. Maksu tulee Pitkoina, mutta ne konvertoidaan saman tien euroiksi. Jännä nähdä, kauanko tämä puro kasvattaa kakkua. +hymiö.


Race for the bonus

     

Kisa kohti bonusta näyttää toistaiseksi hyvältä. Laukaisuun vaaditaan 3 kohtaa: Henkilöstötyytyväisyys 9/10, Osakkeen matemaattinen arvo +900 % ja liikevaihto yli 100 000 €. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti