perjantai 20. tammikuuta 2023

Tilinpäätös 2022

Niin se vaan aikaa taas kulunut, ja loppuvuoden Q-postauksetkin jäi välistä. Homma kuitenkin on jatkunut normaalisti ja elo yrittäjä on maistunut edelleen hyvältä.

YRITYKSEN LUKUJA JA KÄPPYRÖITÄ - 2022

Vaikka loppuvuosi oli myynnin osalta hiljainen töiden kausiluonteen osalta, niin koko vuoden liikevaihtoa saatiin ennusteista huolimatta hieman enemmän kuin edellisenä vuotena. 2021 sitä kertyi noin 130k ja 2022 saatiin kasaan n. 140k. Kvartaaleittain myynti jakautui seuraavasti:



Tuloista suurin osa tuli asiantuntijapalveluista, eli käytännössä rakennusvalvonnasta. Jonkun verran tuli vuokraustoiminnansta, koulutuksesta ja kryptolouhinnasta. Tilikaudella -23 yksi selkeä strateginen valinta on tosiaikaisten koulutuspalvelujen tarjonnan lopettaminen. Muutama verkkokoulutus olisi tarkitus toteuttaa.

Menoissa oli paljon muuttuvia kustannuksia, jotka seurasit myyntiä. Näistä suurimpia olivat palkka sekä työmatkojen matkakustannukset, joihin lukeutui majoitus- ja polttoainekulut. 



Kuvaajasta hyvin näkee, miten suurin sesonki on kesällä. Silloin on junaratojen rakentaminen ja korjaaminen kuumimmillaan, ja myös retkeilyautoa vuokraillaan silloin eniten.


Itseäni kiinnosti myös tietää, että miten kulut allokoituivat. Tulos näytti tältä:

Numeroita

Obetus Oy                 tilikausi 2022
Liikevaihto                     138 000 €
liiketoiminnan kulut         92 000 €
Käyttökate                        46 000 €

Tilikauden voitto poistojen ja verojen jälkeen 3 500 €.


Ennusteet, tavoitteet ja visiot



Visiosta ollaan perässä hyvin, koska talven heikon myynnin takia palkkaa maksetaan puskirista, eikä lisäsijoituksille ole oikein ollut edellytyksiä. Tuleva vuosi näyttänee, millainen tuo toteumakäyrän kulmakerroin tulee olemaan jatkossa kun tuo syömähammas Metro on saatu valmiiksi, ja siitä saatu hyvä kuukausittainen tulos jää nyt muiden purojen varaan. 

laitetaas loppuun vielä tuo ultimaattitavoite, eli miltsijahti. Tähänkin kuvaajaan on jo ennusteeseenkin siirtynyt heikompi tulevan vuoden tulosennuste. Mutta miltsivisiosta en kuitenkaan ole luopumassa. Jännä nähdä miten käy!



Näihin kuviin,

-J-











2 kommenttia:

  1. Kiitos tästä! Minua kiinnostaa paljon nämä tilinpäätösasiat. Meillä olisi tilitoimisto etsinnässä, nyt kun yritystä olemme perustamassa. Olisi tärkeää, että saisi kaikki nämä tämmöiset asiat mahdollisimman hyvin hoidettua alusta saakka.

    VastaaPoista
  2. Rakennusvalvonta onkin varmasti hyvä tulonlähde. Uskon, että tilinpäätös voi olla hankalaa. Näin minä ainakin ajattelen. Ei itselläni ole kyllä kokemustakaan. Tuttu etsii parhaillaan myös tilitoimistoa, kun ei hänkään oikein näitä asioita osaa ja on juuri perustamassa yritystä. https://www.yrityssilta.fi/

    VastaaPoista