perjantai 29. huhtikuuta 2011

Huhtikuu pakettiin


Tilannekatsaus - huhtikuu

Salkun arvon muutos: +272 e
Salkun arvon muutos vuoden alusta: +1603 e ( +289 e edellä tavoitteesta)
Salkun indeksin muutos: (89,40 -> 87,89) -1,68 % (-12.1 % vuoden alusta)

Huhtikuu on pankkipäivien osalta taputeltu, ja tulos on taas tappiollinen. Kovasta alusta huolimatta tuottoindeksi näyttää 1,68 % pakkasta. 5 tonnia käytiin puhkaisemassa, mutta takaisinhan sieltä sitten tultiin. Varsinainen tavoite on lähestynyt kuluvana vuonna lähes "mummokymppitonnilla", kun salkku on lihonnut 1603 e.


Indeksivertailuni näyttää edelleen synkkää kieltä meikäläisen kikkailusalkusta: Se valuu. Ja pitkälti Finskin ansiosta, tai johdosta. Nokia on jo vähän nousussa. Talvivaaran tuotanto-ongelmat ovat sitä(kin) hieman painaneet, mutta edelleen odotan tältä paljon parin vuoden sisällä.
Mukava on silti huomata, että rahastoindeksini on OMXH:n yläpuolella, vaikka pikkaisen takkiin tulikin huhtikuun aikana yleisindeksille. Molemmat tippuivat (ja tavoite menee juuri toiseen suuntaan).
Kikkailusalkun vajoamisen takia tein 'kikkailimoven', ja pistin Finskin myyntiin. Ajoitus oli mainio, sillä juuri kun olin saanut lentoyhtiön myytyä, kurssi laski. Tämä siksi, koska he ilmoittivat kalliin öljyn heikentäneen tulosta ja olettavat myös seuraavan kvarttaalin tuloksen painuvan tuntuvasti miinukselle. Tappiota Finskistä kertyi n. 70 e.
Loppuun vielä kuvaaja sijoitukseni vs markkina-arvo:

Mitä tapahtuu toukokuussa?
Pääsen tositoimiin, kun purjehtijakurssin käytännön harjoittelut alkavat. Niitä on neljänä päivänä. Tämän lisäksi tarkoitus on myös ryhtyä Pankkiiriksi. (Kyllä!)
Tarkistan huhtikuun menot Balancionilla ja pistän raporttia, että onko jollain osa-alueella menot vähän karanneet ja ollaanko pysytty muuten ruodussa.

*********************

Huhtikuu lyhyesti:
Pääoman lisäys: 350 e (tavoite 300 e)
Ostot: Indeksit: Suomi ja Aasia
Myynnit: Finskit pois
loppusaldo: 4 893 e (tavoite 4 603 e)

*********************

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti