keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Mitä purjehdus maksaa - Menot 2011

Olen kuullut joskus "vitsin" purjehdussimulaattorista: "Vaatteet päällä suihkuun ja repimään satasia"

Aika kehno suoritus, koska tuossa ei juurikaan ole mitään yhteyttä todellisuuteen. Purjehdus harrastuksena ei ole kallista. Alkuinvestoinnit tietysti maksaa, mutta harrastaa voi myös ilman venettä - Niin kuin allekirjoittanut (Toistaiseksi!)

Hintoja erilaisille purjehduksille

Purjehdusta kavereiden veneillä: Pääsääntöisesti ilmaista

Mukava ja rento iltapurjehdus Suomenlahdella 4h, jossa voi hengata vain kyydissä tai osallistua purjehdukseen miehistönä: 50 e (tälläisiä järjestää mm. Kesäpurje)

Pidempi retkipurjehdus kesällä 300-500 e. Sisältäen myös kipparin. Itse olin Turun saaristossa 4 päivää, se oli 450 e. Timanttisen mahtava reissu kyllä.

Viikon retkipurjehdus Kroatiassa: Sama kuin yllä + lennot (n. 200 - 300 e)
Omat kulut

Itse olen panostanut uuteen harrastukseeni vähän enemmän, ajatellen tulevia purjehduksiani. Pakollisia nämä ei ole, koska veneistä löytyy kyllä liivit purjehtijoille. Olen kuitenkin hankkinut omat ja juuri itselleni passelit pelastusliivit sekä hanskat. Tämän lisäksi rahaa on mennyt myös hyvään purjehdusasuun. Tuulen- ja sateenpitävä asu takaa purjehdusnautinnon myös kehnossa säässä.

Liivit 150 e
Hanskat 20 e
Purjehdustakki (Gill) 250 e
Saman asun housut 100 e

*****************

Minulla on menossa kansainväliseen huviveneenkuljettajanlupakirjaan tähtäävä projekti, joka on hinnoilteltu myös könttäsummaksi. Erikseen maksettuna hintaa olisi kertynyt toistaiseksi seuraavasti

Purjehtijakurssi 380 e
Retkipurjehdus 400 e
Iltapurjehduksia 250 e (5 x 50 e)


Yhteensä projekti on toistaiseksi palanut rahaa
1 550 e (tarvikkeet 520 e ja purjehdukset & opit 1 030 e)

Kun alkuinvestoinnit on tehty, niin hintaa ei älyttömästi kerry. Esim erittäin mukava kahden päivän purjehdus Inkoosta Helsinkiin maksoi minulle ~35e, kun tarjosin veneen omistajille perillä ruokailun. Tähän sisältyi myös 5 e osuuteni satamamaksusta vierassatamassa.

Omat  paukkuliivini (Screwsaver, 150 N)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti