tiistai 13. joulukuuta 2011

10 päivää & +19,18%

Sold! Myin kikkailuni 10 päivän jälkeen. Homma meni täysin käsikirjoituksen mukaan. (joka muuten on harvinaista!) Ostin kyseisen vipupaperin, kun salkkuni oli noussut ~7 päivää putkeen. Oletin, että pakkohan sen "Mr. Markkinan" on välillä otettava vähän takapakkia taas.. (lue. lähdettävä tutulle ja turvallisella alamäelle). Ostin, kun oletin tilanteen olevan otollinen laskun veikkaamiseen (paino sanalla veikkaus).

Ostopäiväni osui tuohon 3.12. Aluksi oli pieni nousu, jonka jälkeen alkoi odotettu lasku. Nyt, muutaman laskupäivän jälkeen painoin myyntinappia, kun vivutettu karhupaperini (joka antoi muutoksen kolminkertaisena) kurssi oli kasvanut 25,6% (naurettavan pienen kikkailupääomani takia välityspalkkio nappaa ison osan, 2x 7e. Oma nettoni siis "vain" vajaa 20%)

Arvopaperi josta on kyse, löytyy esim. Nordnettiä käyttäville: BEAR OMXH15 X3 CZB.
Voidaksesi käydä kauppaa tälläisillä johdannaisilla, on sivuston (Nordnet edelleen) asetuksista käytävä aktivoimassa palvelu, jolloin kerrot välittäjälle tietäväsi mitä olet ostamassa. Erittäin hyvä paperi kikkailuun, kun osto- ja myyntipalkit ovat tasapainossa. Tarkoittaa siis siitä, että kauppaajia löytyy heti ja erot osto- ja myyntihintojen välillä ovat pienet. (Toisin kuin muilla vastaavilla. Esim pienimmillä kertoimilla ei näkynyt kauppa kovin vilkasta olevan, joten päädyin tähän 3x:ään).

Toivon, että Joulukuu vuonna 2011 muistetaan kuukautena, jona Salkku Von Hempan Kikkis voitti ensimmäisen kerran passiiviset indeksit.. Katsotaan miten käy.

**************

Mainittakoon vielä tähän loppuun, että kun vuosi sitten aloitin tutustimisen talousjuttuihin ja -blogeihin, mistään tälläisistä "Karhupapereista" ja vivutetuista papereista tai edes tälläisten olemassaolosta minulle ei ollut mitään hajua.

Kuitenkin (taas kerran), Mr KTR:n erinomaisista artikkeleista löytyi näistä juttua, ja nyt vihdoin päätin kokeilla näitä. Jos kiinnosta asiaa kohtaan löytyy, lisää voit lukea ko. blogista:

Johtadus ETF:iin - Bull & Bear.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti