perjantai 9. joulukuuta 2011

Saaristolaivuritutkinto - Tehty!

Tänään 9.12 oli taas yksi etappi tässä projektissa: Saaristonavigointikurssin kansallinen tutkintokoe. Odotin hieman pahempaa, koska aiemmista kokeista en säännösosiosta olisi kaikkia tiennyt, mutta nyt kaikkiin ainakin vastauksen sain. Odotankin, että minimissään kiitettävä sieltä tulee.

Keväällä on vuorossa Navigaatioliiton seuraava porras, rannikkolaivuri.

*****************

Edellisessä postauksestani kerroin kikkailumovesta, kun menin ja ostin vivutettua johdannaista, joka seuraa käänteisesti Helsingin pörssiä vivutettuna. Eilinen päivä oli kyseiselle paperille mukava, kun nousua tuli lähes 11%. Pian alkaa tulla raja vastaan, ja myyn sen pois. Tavoite on pian saavutettu.

Ajatuksena on, että JOS vastaan tulee pidempiä (tai jyrkkiä) jaksoja puoleen tai toiseen, toimin kikkailusalkulla. Ostan siis vastakkaiseen suuntaan vivutettua johdannaista, eli sijoitan rekyyliin. Ehkä toimii, ehkä ei.

2 kommenttia:

  1. Onnittelut uuden etapin saavuttamisesta! Tuosta "kikkailusta" on vielä liian aikaista sanoa mitään :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos. Projekti sen kuin ruokkii itse itseään, ja nälkä kasvaa syödessä. Ja mitä tuohon kikkailuun tulee, niin parhaiten sitä kuvaa varmaan joku "äksdee" -hymiö. Pidän painon todella pienenä, koska runko on nämä passiiviset, joten kikkailu saa jatkossakin pysyä kikkailuna..

    VastaaPoista