keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Kuukausikatsaus - Huhtikuu 2012


Salkun arvon muutos: +410 e (kasvua vuoden alusta 1 973 e)
Tuottoindeksin muutos: +1,10 % (muutos vuoden alusta 12,36 %)
Vuoden 2012 tavoitesummaan jäljellä 2 893 e (362 e/kk)

Sijoitusten osalta huhtikuu oli tuttua vuoristorataa. Lisäoston onnistuin tekemään juuri optimaalisessa tilanteessa, aivan tuolla vuoristoradan pohjilla. Tällä kertaa lisäsin Seligsonin eurooppaa. Viime vuoteen erona meinaa olla se, että taulukkossa on enemmän vihreää kuin tuota punaista väriä. Huhtikuukin jäi siis plussalle. Kolme neljästä kuukaudesta on ollut nousua. Toisaalta, ihan hyvä minulle, vaikka indeksit pysyisivät vielä pitkään  alhaalla - Keskimäärin mukavampi maksaa vähemmän kuin enemmän. 


Kikkailusalkku
Kikkailusalkusta puuttuu edelleen se ajantasainen vertailu, mutta nyt nappasin sinne edes jonkinlaisen referenssin. Tarkoittaa sitä, että toukokuun lopussa katsotaan miten kikkiseni pärjää. Kikkailusalkkuni osuus koko Salkku Von Hempasta on tällä hetkellä hieman alle 20%. Tätä on tarkoitus edelleen laskea lisäilemällä vain passiivia indeksejä. Tällä hetkellä Kikkiksen sisältö: Sampo, Talvivaara, Metso, KoneCranes, UPM ja Nokia.
The Projekti
Projekti eteni huhtikuussa suhteellisen paljon: Saaristolaivurikurssista sain todistuksen (erinomainen, Jeii!), rannikkolaivurikurssi saatiin pakettiin ja kokeestakin napsahti kiitettävä. Viime sunnuntaina oli vuorossa perämieskurssin teoriaistunnot. Ensi kuussa sitten alkaakin jo purjehdukset. Ainiin, ja Kroatiaan tilasin lennot tänään. (312e / Blue1, menopaluu, syyskuussa) Turkoosia vesiä odotellessa..

Perämieskurssi
Itsenäiseen purjehdusharjoitteluun tähtäävä kurssi. Purjehtijakurssilla harjoittelit miehistötaitoja, nyt harjoitellaan kipparina toimimista.
Perämieskurssi sopii myös hyvin uudelleen harrastusta aloittaville.
Kurssilaiset toimivat vuoronperää vastuullisina kippareina, navigaattoreina jne. Tehtäviä vaihdellaan ja muokataan jokaisen henkilökohtaisien oppimistarpeiden mukaan. Pääpaino harjoittelussa on kuitenkin kippariharjoittelussa, veneen perushallinnassa ja navigoinnissa. Veneen varusteet ja järjestelmät (mm. turvallisuus, sähkö, moottori) tulevat tutuiksi.

Oma Vene (alaprojekti)
Alaprojekti etenee kuin junan vessa - hitaasti ja varmasti. Suunniteltua aikataulua ollaan nyt edellä 130e / 4.36%. Onneksi nyt tuntuu, että vuosi on naurettavan lyhyt aika. Juurihan kirjoitin vasta ensimmäisen postauksen, ja siitäkin on jo yli vuosi..****************************
Huhtikuu 2012 lyhyesti
Pääoman lisäys: 300 e (tavoite 300)

Loppusaldo 8900 e (tavoite 8 787 e)
Kasvua vuoden alusta +1 973 e

Perämieskurssin teoria +1
Rannikkolaivuritutkinto +1
****************************

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti