maanantai 5. marraskuuta 2012

Kikkiksessä radikaali muutos

Lievästi sanottuna pistin Kikkiksen uuteen uskoon. Myin perjantaina kokonaisuudessaa koko kikkiksen tyhjäksi. (ja maksoin kovat välityspalkkiot) Kaikki yksittäiset paperit ja muruset meni hilloksi. Tähän radikaaliin muutokseen on itseasiassa parikin syytä:

1) Nyt on indeksiosuuteni ja yksittäiset kikkailut selkeästi eri paikoissa: Indeksiosuudet Seligsonilla ja kikkailut Nordnetissä. Ennen tätä minulla oli indeksiosuuksia sekä Seligsonilla että Nordnetissä parin ETF:n muodossa. Ei enää. -> Tunnusluvut helposti saatavissa muualtakin kuin omasta kirjanpidosta.

2) Toinen asia oli näiden pienen murusten poistaminen kikkiksestä. Sielä oli muutamaa arvopaperia vaan parilla satasella, jolloin mahdollinen 'kikkailu' kustantaa suhteessa liikaa liikkuvaan pääomaan.. Jos tuollaisia pieniä summia edes pääomaksi voi sanoa.

Nyt The Kikkis alkaa olemaan nimensä mukaan aito Kikkailusalkku. En nyt ala mitään sääntöjä uuteen salkkuun lyömään, mutta periaate jatkossa The Kikkiksessä on seuraava:

A) Maksimissaan 3-4 arvopaperia kerralla, mielellään 1-2. (Ennen ~10+)
B) Minimisijoitus kikkailuun mielellään vähintään 1000 e. (tai jos paljon vipua, niin sitten pienempikin, mutta kuiotenkin vähintään 500e)
C) Sijoitusaika suhteellisen lyhyt.
D) Sijoitukseen saisi sisältyä mielellään vipua.

Ja sitten kikkailuun!

Ensimmäinen The Kikkiksen move osui Metsoon. Se on ollut nyt hieman alamaissa, ja lyhyen aikavälin nousupotentiaalia sielä taitaa vähän olla.  Liipaisinsormi painoi suht. kovalla vivulla RBS:n minifutuuria 1000 kpl. Nyt vain katsotaan miten käy. (minifutuurin arvo 0,6e). Ja koska tavallaan nyt aukesi uusi sivu The Kikkiksen historiassa, annan samalla sille indeksiluvun 100. (5.1.2012 = 100)

Toki pidän myös vahvan luvun mukana, joka on tosin aika pohjamudissa Talvivaaran ja Noksun romahduttamana.. *Phtyi.

************************

Ideahan näissä minifutuureissa on vastaava, kuin ostaisi 100 000 asunnon ja ottaisi lainaa sitä varten 80 000. Jos asunnon arvo nousee 120 000:een (20% nousu) ja hän päättää myydä asunnon, saa hän 20 000 voittoa. (velan maksun jälkeen tilanne on siis 120 k - 80 k  =  40 k) Hänen pääomansa on kasvanut 100 %. (20 k -> 40k).

Toki tässä on sitten se vaara, että sijoitettu pääoma voi kuivua kasaan kokonaan. Esim asunnon arvon laskiessa 80 000:een, olisi oma pääoma palanut. Puhumattakaan tilanteessa, jossa kämppä laskee alle 80k, ja jantterille jää pelkästään velkaa..

Tuola pörssissä nuo ko. arvopaperit eivät kuitenkaan voi mennä negatiiviseksi, vaan niissä on automaattinen stop-loss -arvo.

Mikäli tälläinen kikkailu kiinnostaa, kannattaa käydä lukemassa (Suomeksi) aiheesta lisää vaikka RBS:n sivuilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti