maanantai 3. joulukuuta 2012

Kuukausikatsaus - Marraskuu 2012

Salkun arvon muutos: +108 e (kasvua vuoden alusta 4 369 e)
Tuottoindeksin muutos: +0,96 % (muutos vuoden alusta +10,82 %)
Vuoden 2012 tavoitesummaan matkaa 497 e


Marraskuu oli ja meni. Loppuvuoteen erääntyvät laskut vähän haittaavat ja hidastavat harrastustoimintaa, enkä saanut taaskaan kokoon kuukauden tavoitesummaa.. Itseasiassa en saanut kokoon yhtään ylimääräistä. Joulukuun sijoituksen sen sijaan tein tänään, että ainakin toista nollakuukautta ei putkeen tule. Näyttää kuitenkin siltä, (ellei pörssissä tapahdu nousua n. 3,5%) että vuoden 2012 tavoitesummasta jäädään hieman.

Muutenkin tässä joulun aikoihin voisin vähän päivitellä pari vuotta vanhaa suunnitelmaani, sekä myös tilastointijärjestelmiäni. Sielä on nyt monessa paikassa epämääräistä dataa, ja siivois voisi olla paikallaan.

Kikkis!

Noniin, tätä olenkin odottanut! Miten tämä uudistunut Kikkis jaksaa? Onko kovia tappioita vai jopa maltillista nousua..? Ja tässä tulos: Kikkis (pun) vs. indeksi (vihr)

Kikkaulusalkku - marraskuu 2012 (vs. OMXH)

Hyvällä kirillähän sieltä "voitto" napsahti. Ajoitukseni oli hieman huono, mutta 18. päivä alkanut nousupyrähdys siivitti vipupaperini mukavaan nousuun. 26. päivä sitten myin, kun nousutavoite tuli Metsokikkailulla täyteen. (21 päivää, +13,4 %). 

Kuvaajassa on sisällä myös Fortumin minifutuuri, jota en ole vielä myynyt. Se on tällä hetkellä tilanteessa ~-5%, mutta kokonaisuudessa kikkisen marraskuu oli voitollinen. Kikkiksen allokaatio on tällä hetkellä n. 50:50, puolet käteisenä ja puolet Fortumia.

Edit: Lisätään nyt vielä se Kikkisen tulos.

Kikkis: +2,26 % (sis. siivouskulut). Tuossa yllä olevassa kuvaajassa se on ~4%, mutta radikaalista siivoamisesta koituneet suht. kovat kaupankäyntikulut verottivat pientä pääomaa suht tylysti. 


Venekassa

Aikataulusta ollaan markinaalisesti perässä, mutta lähes suunnitelman mukaisesti ollaan tässä(kin) edetty. Se on tosin vielä päättämättä, että miten ko. 'kassa' sitten keväällä käytetään.. 


The Projekti

Euroopan sisävesisäännöt ovat nyt hallussa. CEVNI-tentti meni läpi pisteillä 54/60. Tämä tarkoittaa sitä, että saan kansainväliseen huviveneenkuljettajan lupakirjaan i-merkinnän, joka tarkoittaa ko. pätevyyttä. Esimerkiksi euroopan läpi vesiteitse kulkeminen (vrt. itämereltä suoraan välimerelle, kiertämättä Atlantin kautta) edellyttää tätä merkintää.****************************
  Marraskuu 2012 lyhyesti
Pääoman lisäys: 0 e (tavoite 300)
Loppusaldo 11 269 e (tavoite 11 407 e)
Kasvua vuoden alusta +4 369 e

+1 CEVNI tentti
****************************

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti