torstai 25. huhtikuuta 2013

Venekassa - Cash out!

Kevät lähestyy, vihdoin ja viimein, ja on aika alkaa summailla venekassan antimia. Syyskuussa 2011 päätin, että kyllä se oma vene olisi vain hieno juttu, ja aloitin erillisen 'venekassan' kokoamisen. Pähkäilin silloin myös, että ehkä se kimppavene voisi olla optimaalisin vaihtoehto, että veneen käyttöaste saataisiin korkeaksi ja ylläpitokulut minimiin.

No, nyt 20 kk myöhemmin ollaan viisaampia. Kimppa on koossa, ja 'osakeyhtiömme' laajuus on kolme erinomaista hemmoa. Budjettimme on pysynyt vakiona - 5000 e / nenä.

Omalta osaltani tämä tarkoitti 4 550 e sijoitusta (*19kk aikana), jonka arvo on nyt lunastushetkellä 5 073e. Tuottoa kertynyt siis 11,49 %. (*Toukokuun sijoitusta ei tarvitse enää laittaa, kun tarvittava summa on jo kasassa)

Euro-obligaatio +8,01 % (433 e)
Pohjois-Amerikka +7,80 % (755 e)
Eurooppa-indeksi +7,63 % (1 345 e)
Suomi-indeksi +15,48 % (2 540 e)

Alkuperäinen suunnitelmahan oli seiftata, ja lykätä enemmän korkoihin. Haistelin kuitenkin tilanteen, että tuo Suomen alhainen arvostustaso tuskin enää dramaattisesti voi tippua, ja tankkasinkin sitä suhteellisen paljon. Ei täysin huono arvaus: +523 e. (josta tosin verottaja lohkaisee omansa)

Edit: Lisäsin vielä indeksin ko. 19:n kuukauden ajalta.

Ja mitä tällä sitten oikein pitäisi saada? No, matkassa on vielä muutama muuttuja, mutta näillä näkymin suuntaamme Ruotsiin, ja seilaamme sieltä Suomeen tuomisinamme tälläinen 30 jalkainen (9 metrinen) kaunokainen:


Tosin tästä yksilöstä puuttuu rullapurje edestä, joka meillä olisi vaatimuslistalla. Myös jälkiasennusta harkitaan, jos ei parempaa yksilö löydy. Mutta kuten todettu, tilanne elää..

Tästä on kiva jatkaa.


-J-

p.s Tällä seilailee jo helposti välimerelle! (+hymiö)

6 kommenttia:

 1. Hieno homma, yksi etappi taas saavutettu! Onnea veneen hankintaan (minä en ymmärrä niistä mitään)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, sitä tarvitaan. Onneksi serkun kautta on yksi kontakti tuonne Tukholmaan, joka vielä itsekkin purjehtii. Ei siis tarvitse itse käydä potkimassa kumeja, vaan JOS kohde on hyvä, niin voi varata massit heti ostoreissulle.. Katotaan miten homma etenee.. :)

   Poista
 2. Onnea! Motivoivaa lukea onnistumisista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos. Kyllä tämä mukavasti itseäkin motivoi, kun etappeja tulee tasaisin väliajoin. Ei kerkeä kyllästyä tai truhautua =)

   Poista
 3. Onnittelut päämäärän saavuttamisesta täältäkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noo.. Päämäärä nyt lienee vielä suht. kaukana :) Vähän harmittaa, kun lähes 14k muuttuikin vajaaksi 9k:ksi.. Ehkä mä jätän tuon veneen arvon taulukkoon sijoituksena :)

   Ja mitä projektiin tulee, niin botskihan on vain väline opiskella lisää. Projekti siis jatkuu =)

   -J-

   Poista