torstai 2. toukokuuta 2013

Kuukausikatsaus - Huhtikuu 2013

Salkun arvon muutos: +487 e (kasvua vuoden alusta 2 048 e)
Tuottoindeksin muutos: -0,04 % (muutos vuoden alusta +7,80 %)
Vuoden 2013 tavoitesummaan matkaa  2 748 e (344 e/kk)


Tulihan se tappiollinen kuukausi sieltä. Tosin odottelin vähän isompaa tiputusta. 

Kikkis
Fortumin lento loppui kuin kanan lento. Tipahdus tapahtui muutaman päivän aikana, ja koko kolmen kuukauden mukava tuotto suli hetkessä. Tosin tähän vaikutti hieman myös osinkojen lohkeaminen, mutta tiputusta oli sekin mukaanlukien jonkin verran. Tulos: -6,6%

Kikkis 3kk - Huhtikuun loppu. (+3,56% ilman osinkoja)

Kikkiksen 3 kk tulos - Maaliskuun loppu.


Nyt kun osingot ovat lohjenneet (osinkotuotto 7,1 %) , (ja tuo valitettava droppi tuli) voin alkaa katsella uutta kohdetta. Ja nyt jos miellään sitten sitä vipua mukaan. Tosin kiirettä en pidä, kun vähän sellainen kutina että ei tuota pörssin droppausta olla vielä kunnolla nähty.


Kikkiksen koostumus:
 • 75,3 (81) % Suoraa Fortumia
 • 24,7 (19) % Käteistä


Venekassa

Tämä tuli nostettua. Tilille oli napsahtanut hieman yli 5100e, joten kurssit hieman nousivat nostohetkestä (Seligsonilla kurssi menee seuraavan päivän mukaan). Mun venekassa tuotti siis 12 %, joka euromääräisesti on 550 e. Ihan ok summa köyhälle työläiselle. Nyt vain kauppoja hieromaan noista Ruotsin maalla olevista veneistä..


Projekti

Sain venepaikan! Toivelistalla ei niitä parhaita paikkoja tippunut (Tervasaari ja Pohjoisranta yms), mutta oma paikkani Ruoholahden altaassa. Tästä on hyvät yhteydet joka suuntaan, ja sinne pääsee helposti, Myös muut kimppalaiset tykkäävät paikasta. Paikassa on vesipiste ja oselle myös sähkö. Vielä en tiedä onko meille sähkö. Läheltä löytyy myös huoltoasema, jossa septitankin tyhjennyspiste.

Venepaikan hinta on muuten ko. varustetasolla 246e / vuosi. Tämä on HUOMATTAVASTI halvempi kuin se vaihtis, että olisimme ottaneet pursiseuran paikan: Liittymismaksut alk. 600e, ja siihen päälle rekisteröimismaksuja, kökkiä, venepaikkamaksu (alk 300e).. 

****************************
Huhtikuu 2013 lyhyesti
Pääoman lisäys: 500 e (sis. edellisen kk:n 200e)
Loppusaldo 13 903 e (tavoite 13 364 e)
Kasvua vuoden alusta +2 048 e

+1 Venepaikka !!
****************************

4 kommenttia:

 1. Fortumin lento taisi tippua EU:n päästöoikeuspäätöksen vuoksi. Käytännössä Euroopalle vahingollinen päästökauppa mitä ilmeisimmin ajetaan alas tai sitten tulee u-käännös ja annetaan taas yksi syy lisää siirtää vähäsaasteinen teollisuus Aasiaan saastuttamaan enemmän.

  Hienosti toi veneprojekti on edennyt. Aiotkos sitten purjehtia Ruotsista takaisin mahdollisesti sillä uudella veneellä? Kauas sellasella muuten kestää matka tänne pk-seudulle ruotsista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En olekkaan seurannut peliä, että tuo päästökauppapäätös oli uusi asia. Pitääpäs vähän tutustua tarkemmin..

   Veneestä: Jos päätös osuu johonkin Ruotsin botskiin, niin kyllä se sieltä olisi Ruoholahteen tarkoitus purjehtia. Göteborgissa olisi paras tarjonta, mutta sieltä lienee vähän liikaa matkaa, kun ei kaikkia lomia jaksaisi veneen hakuun polttaa.. Joskin ei sekään nyt niin huono vaihtis olisi.

   Itse ajattelin varata tuhon Tukholma-Hki väliin sellaisen viikon rupeaman. Jos sieltä tulis Suoraan ilman sen isompia taukoja (Ja Ahvenanmaan kiertäen), yötä päivää, niin matkan voisi kai n. 3 vuorokauteen taittaa. Toki tuulista hieman riippuen, purjeveneen ollessa kyseessä. =)

   Poista
 2. Onnittelut venepaikasta sinnekin! Onpa ihmeen edullinen :o Onko 246 tosiaan kokonaishinta / kausi vai hinta per kimpan jäsen?

  Tätä projektiasi seuratessani olen myös huomannut, miten vähän tiedän sijoittamisesta. Omat piensijoitukseni ovat retuperällä, eli pankin salkunhoitajan hallinnassa. Katselen välillä verkkopankin kautta joidenkin rahastojen graafisia kippuroita, mutta en viitsi koskaan olla niistä huolissani/tohkeissani. Heh - pitäisiköhän joskus ryhdistäytyä...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se 246e/kausi, eli onhan se aika naurettavan halpa. Eli pitkästi alle huntin / nenä. Ja mitä rahastoihin tulee, niin eipä niiden käppyröiden seuraamisesta tulokset parane. Päin vastoin, monesti se tarkkailu aiheuttaa vaan päänvaivaa.

   Ainut tosiaan on vain tuo pankin välistä vetämä palkkio, joka pitkässä juoksussa kasvaa aika isoksi: vrt. 2% hallintointikulut vs. 0,5 % kulut.. Se ei tunnu isolta erolta, mutta loppupeleissä siitä voi kasvaa isokin ero.

   Mutta siis parempi pankkienkin rahasroissa kuin tilillä makailemassa. Hyvät valikoimat niilläkin tarjontaa on, ja sitä ei juuri kukaan asiantutntijakaan osaa ennustaa, mikä niistä parhaiten juoksee. :)

   Poista