torstai 14. marraskuuta 2013

Entäs sitten?

No niin.

Nyt on purjehdus opittu. (Joo, "opittu" ja opittu, mutta tiedätte mitä tarkoitan) Tiedän siis mitä se on, ja osaan toimia tarvittavissa määrin veneen päällikkönä jne.. Välimerelläkin (vrt. otsikko) olen ollut purjehtimassa pari kertaa, ja yllättävän monilla erilaisilla veneilläkin olen saanut purjehtia. Tämä kaikki vajaassa kolmessa vuodessa - Nollasta sataan, kuten asian joskus muotoilin.

Entäs nyt? 

Pakkohan se on lainata hieman introa:

"Taustalla on haave omasta veneestä omassa rauhassa, välimerellä tai muualla lämpöisessä - ennemmin tai myöhemmin"

Homman nimi lienee nyt se, että matka jatkuu kohti omaa venettä ja kohti lämpöisiä vesiä - omalla veneellä. Vuokraveneet on testattu - Ei ollenkaan hassumpi tapa viettää aikaa ja seilailla! Olen lukenut eräänkin blogin, jossa sankari ottaa palkatonta 1,5 vuotta, ja lähtee veneellä seilailemaan välimerelle ja Kanarialle. Aika huikean oloinen reissu, johon voisi periaatteessa tähdätä - omalla twistillä tietenkin.

Karkea arvio sen ilman suurempia laskelmia:

Hommaan sopivan passelin veneen voisi saada kivasti n. 60-100 ke:lla. Kimpassa vähän vähempikin riittäisi. Ja välimereltä suoraan ostettuna veneen saisi vieläkin halvemmalla, eikä menisi molempiin suuntiin kuukausia aikaa.

Elämiseen ko. sankari poltti muistaakseni 1,5k / kk. (satamamaksut ja safkat yms. lentävät huollot) Jos vaikka siihen vuodenkin polttaisi, se tekisi sellaiset 20k.

Summa summarum -> 80 k. Nykyvauhdilla tämän saisi kasaan vajaassa 10 vuodessa helposti.

Muuttujat

Vuosi on aika pitkä aika, ja kymmenen vuotta hieman vielä sitäkin pidempi. Tarvittavan veneen arvoa on vaikea arvioda, koska varustetaso vaikuttaa niin paljon. Mikähän mahtaa olla perhetilanne silloin? Entäs mites työrintamalla? Kyllä, (isoja) muuttujia on aivan liikaa. Ja entäs tärkein: Kassahan palaa ja karkaaminen oravanpyörästä vaikeutuu..

Entäs seuraava skenaario?

Painan duunia ja toteutan suunnitelmaa viisikymppiseksi asti. Keräilen kokemusta ja purjehdin Wilmalla (tai päivitetyllä versiolla?) kesät sinne asti. Ja pysyn tietenkin terveenä. Tämän jälkeen irrottaudun tästä oravanpyörästä, ostan jahdin 100k:lla jolloin (karkean laskelmien mukaan) mulla olisi vielä 200k kirstussa. Tällä jo elelee jonkin aikaa ja viettää elämää "jossakin lämpöisessä omalla veneellä", jonka jälkeen voi tullakin takaisin Suomeen elämään sosiaaliavustuksilla ja hoitamaan lapsen lapsia (mitä?).

No joo, kunhan pähkäilin. Homma jatkuu nyt Salkku Von Hemppaa kasvattaen ja purjehduskokemusta kartuttaen. Ehkä tässä vielä pompsahtaa jotain järkevää mieleen.

-J-
3 kommenttia:

 1. Mites sellainen asia kuin sponsorin/sponsoreiden hankkiminen tuollaista purjehdusta varten? Itse olen ainakin joskus miettinyt maailmanympärimatkan myymistä jollain tavalla sponsoreille, mutta en ole ajatusta pidemmälle päässyt.

  VastaaPoista
 2. Kannattanee laskea, kuinka paljon pistää euroja jumiin omaan veneeseen. Jos sitä säilyttää vaikka Kroatiassa, onkos semmoisella markkinoita vuokrakäytössä, jotta saisi kuluja korvattua?

  Kysymys perustuu täydelliseen asiantuntemattomuuteen. Oma kokemus vaan on, että moni kiva juttu hoituu vuokravälineillä, mieluiten tietysti lainaten ilman vastiketta.

  Kaiken kaikkiaan kehitystäsi olen seurannut lisääntyvällä epäuskolla--toden totta, nollasta sataan kolmessa vuodessa.
  Jatka vaan samaan malliin!

  VastaaPoista
 3. Hei,

  Olisiko linkkiä tähään erääseen blogiin? Kuulostaa vallan mielenkiintoiselta setiltä.

  VastaaPoista