perjantai 1. marraskuuta 2013

Kuukausikatsaus - Lokakuu 2013

Salkun arvon muutos: +606 e (kasvua vuoden alusta 4 264 e)
Tuottoindeksin muutos: +0,67 % (muutos vuoden alusta 16,14 %)
Vuoden tavoitesummaan matkaa 532 e (266 e/kk)

Vuoden viimeinen kvarttaali on alkanut, ja nyt olisi loppukirin paikka. Tosin mitkään merkit eivät kyllä viittaa (oman suppean havainnointini vinkkelistä) siihen, että mitään hyvää loppukiriä olisi tulossa. Lokakuu kuitenkin koko salkun osalta hieman voitolle. 
Toim. huom. 

Ensi vuonna, kun alkaa se legendaarinen, vuoden mittainen kova skaba muita blogisteja vastaan, pitää hieman adjustaa tuota mun tuloslaskentaa. Nyt nimittäin tuolla arvossa keikkuu mukana 'sijoituksena' tuo Vene. Eli lähes kolmasosa mun salkusta ei tuota lainkaan, kun arvon nousua (tai laskua) en veneelle osaa enkä voi laskea. Eli meikäläisen on vuoden alussa pakko se sieltä tiputtaa pois, vaikkakin jatkossa tuo salkua realisoitavissa oleva arvo tuleekin tippumaan rumasti..

Esim.

Nyk. 15 000 -> 15 500 = +3,33 %
Tuleva 10 000 -> 10 500 = +5,00 %

Erohan on merkittävä (no jaa..), kun puhutaan varmasti aika tiukasta kisasta. 
(Ja joo, eihän se mikään oikea kisa ole, mutta kuitenkin)

Ehkä rakennan itselleni jonkun "omaisuuskuvaajan" tjmv, joka olisi vähän toivoaherättävämpi. Sinne vaikka messiin auto, prätkä, vene, kämppä ja laina. Ja tietenkin Von Hemppa. 


Kikkis 

Rulettipyörä pyöri, mutta tällä kertaa isommat voitot menivät ohi suun. Itseasiassa vähän taas hosuin; Pienennä maltillisuudella olisin saanut (paljon!) paremmat voitot. Jossitellaan; Jos olisin myinyt noksut ja Metsot päivää myöhemmin: +7% 5x vivulla olisi kyllä maistunut.. Samoin metson reilu 3% samalla vitosen vivulla.. Mutta ei, myin pelokkaana ne pois, ja jäin hieman tappiolle näissä.

Sampo edelleen kyllä Fortumin kanssa salkussa on. Sen tilanne, noin 50% ylhäällä, ja Fortum hieman alhaalla. Kokonaitulus lokakuulta kuitenkin tappiolle Metson, Nokia ja Fortumin ja liian monen kaupan yhteispelillä: -1,13 %


Veneilyt

Kauden 2013 veneilyt on nyt purkissa, kun s/y Wilma nostettiin talviunille. Masto alas Carusellin edessä, ja siitä Jätkäsaareen odottelemaan omaa vuoroa. Koko päivän jatkunut sade hieman laski tunnelmia, mutta vihdoin vene saatiin ylös ja pukille odottamaan seuraavaa kesää. **************************
Lokakuu 2013 lyhyesti
Pääoman lisäys: +500e
Loppusaldo 16 119 e (tavoite 15 811 e)
Kasvua vuoden alusta +4 264 e

+1 Veneen talviteloille nosto
****************************

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti