perjantai 24. lokakuuta 2014

Q3 / 2014

Tähänkö sitä on menty? Kun ei enää niin kirkkaana ole tavoitteet edessä (vrt. lupakirja), myös motivaatio ja blogin päivitys kärsii.. Niin se taitaa olla. Mutta, asiaan:

Q3/2014 meni tovi sitten, ja lyhyesti numerot siitä:


 • Sijoitusten tuotto: +1,6 %
 • Pääoman kasvu: +780 e
 • Lopputilanne: 17 870 

Alkuvuoden tahti on tuntuvasti hiljentynyt (mikä oli tietysti odotettavissa), ja laskua on varmasti tulossa. En ole edes nyt kahteen viime kuukauteen laittanut mihinkään mitään, mutta olen kyllä varannut ko. summan sivuun. Laitan sen kiinni, kunhan tiedän mitä sille teen. Todennäköisesti se lähtee Seligsonille.

The Kikkis

Myönnän, mokasin isosti. Tein juuri niin kuin ei milloinkaan saisi tehdä. Kun kurssit tässä jokunen päivä droppasivat, menin ja painoin paniikkinappulaa.. "Hauskinta" tässä on se, että kun kaverini minulta asiasta kysyi, että "mitä pitäisi nyt tehdä, kun kurssit alko syöksymään?". Vastasin siihen että Ei missään nimessä pidä myydä, vaan ostaa lisää. Osta silloin kun muut myyvät jne.. 

Noh, itse tein juuri päin vastoin. Toki puolustuksekseini voin sanoa, että mun paperit koostuivat vain Oravasta ja Venäjä-rahastosta. Ehkä nyt ei ole hyvä aika holdata Venäjää.. (Tai ehkä on). Ja tosiaan, kun mokista puhun, ne koskevat vain The Kikkistä. "Pääsijoituksiani" en ole myymässä, eli Seligsonin passiivisia osuuksia, kuten strategiani on.

En sitten pitänyt rahoja kauaa irtonaisena, vaan pistin ne kiertämään. Nyt kykkiksen koostumus näyttää tältä:
 • YIT Corporation 31 %
 • Honda Motor Co. 24 %
 • Nokian Tyres Plc 24 %
 • Hennes & Mauritz 21 %

Jaa miltäkö The Kikkisen 3 kk kuvaaja näyttää? Noh, ei kovin imartelevalta:


last 1 year
Koko viimeisen vuoden hyvä tuotto suli tuossa parin päivän aikana.. Toki esim Orava sitten rekylöi, ja nousi.. JA olin tietty juuri hypännyt pois. Tyhmää sinänsä, koska viimeisen vuoden aikana tapahtuneet nousupiikit kikkiksellä ovat nimenomaan tuolla "rekyylitaktiikalla" suoritettuja liikkeitä: Ostin kun joku paperi droppasi, ja nousun jälkeen sitten myin -> Profit.

Koulut

Opiskelut ovat täyttä tohinaa päällä. Opiskelen tällä hetkellä kahdessa paikassa - Työn ohessa tietenkin. Kyllä, vapaa-ajasta EI OLE pulaa. Haaga-Helian opettajakorkeakoulussa suoritan ammatillisen opettajan pätevyyttä (60op) ja Lappeenrannan Teknillisessä Yliopistossa luen tuotantotaloutta. (Inssiopintoni kuittasivat kandivaiheen, eli luen vain maisterivaiheen, 120 op)

Haaga-Helian opinnoissa on hieman kertynyt jo rästitehtäviä (ei prioriteetissa kovin korkealla), mutta LUTissa menee taas mainiosti! Kaksi varsinaista kurssia on nyt suoritettu, ja voinen sanoa olevani enemmän kuin tyytyväinen numeroihini:

 • Tuotannon- ja materiaalinohjaus: 4 (2 case-harjoitusta; Wiener ja Valvet Oy)
 • Tilastomatematiikka: 5 (!?!)


Veneily

Hiljaista. Sen kesälomareissuni jälkeen muut ohjelmat ovat verottaneet veneilyaikaa. Vene pitäisi nostaa talviteloille su 2.11, eli aika myöhäiseksi on nosto jäänyt..

Tulevia veneilyjäkään ei ole suunnitelmissa ulkomaille.. Mitä nyt opiskelijakolleegoiden kanssa ollaan vähän puhuttu, että josko sitä kävisi kevään jälkeen "palkintomatkalla" Välimerellä vähän purjehtimassa. Tämä toki vain heittona, mutta mielenkiintoinen idea..


********************2 kommenttia:

 1. Hei! Onpas monipuolinen sillisalaatti tämä sinun blogisi; siis hyvässä mielessä tietenkin...

  Me oltiin viime kesänä matkalla kohti Välimerta Mustanmeren kautta, vaan käännyttiin Wienissä takaisin. Ikävä rupesi jo tulemaan kotisuomeen, eikä tilannetta helpottanut ollenkaan veneen syväys 1,7 m ja heikohko moottori (29 hp) Matkarportti on luettavissa http://seijmer14.blogspot.fi

  Suunnitelmissamme on kuitenkin joskus päästä sinne Välimerelle, mutta vain vuokraveneellä viikoksi purjehtimaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Seija! Joo, onhan tämä tälläinen tilkkutäkki, ja toimii enemmän itselleni tälläisenä päiväkirjana sekä sijoitusten että purjehdusreissujen seurantaan. Ja kyllähän se ihan iloinen juttu on, että yllättävän paljon noilla postauksilla on lukijoita aina kun uusi postaus tulee, joten joku muukin tätä projektiani seurailee..

   Välimeri on nyt valloitettu kolme kertaa, ja sinne taas tänä vuonna pitäisi päästä. Ja kuten myös sulla, toistaiseksi mennään ihan vuokrausmeiningillä. EHKÄ sitten joskus, jos tuosta oravanpyörästä pystyisi hypätä pois, niin sinne voisi vähän pidemmäksi aikaa mennä satamia tutkimaan, omalla veneellä.. Ja EHKÄ jopa ARC:n mukana Karibialle.. =)

   Ja pahoittelut "pienestä" viiveestä. Tähä piti jo marraskuussa vastata, mutta kun siihen ei heti vastannut, niin sehän sitten jäi kokonaan..

   Mukavaa luettevaa tuo teidän kanavareissu! Mageita kuvia paljon. =)

   Poista