torstai 5. marraskuuta 2015

Kuukausikatsaus - Lokakuu 2015

Mukavahkoa nousua pukkaa pörsseissä, ja sopivasti sen jälkeen kun laitoin tontun Seligsonille poikimaan tulevaisuuden varalle. Tällä kertaa se lähti Aasiaan, Pohjois-Amerikkaan ja Suomeen.


Salkun arvon muutos: 2 282 e (kasvua vuoden alusta +6 612 e)
Tuottoindeksin muutos+6,3 % (vuoden alusta +13,4 %)

Nyt sain kuitattua elo- ja syyskuun säästövajauksen, mutta 500e säästötavoitteesta olen nyt tällä hetkellä kaksi kuukautta myöhässä. Ja vähän pahaa veikkaan, että vajausta tulee jatkossa lisää. Opintovapaan takia tippuneet tulet eivät vielä ole heijastuneen kulutuksessa, joten yhtälö ei ole edukas säästötavoitteen suhteen.

The Kikkis

Kikkailusalkku ei lokakuussa pärjännyt kokonaissalkulle, tuottaen omistajalleen 4,2% arvonnousun. Tähän päästiin seuraavanlaisella sisällöllä:
 • Fortum
 • H&M
 • Honda
 • Nokian renkaat
 • YIT sekä
 • Handelsbankkenin Russia -rahasto.

Veneilyt

Ei tapahtamia. Koitan nyt tässä kuussa vihdoin saada sen rapsan sieltä Kroatiasta, että pääsen itsekkin vähän fiilistelemään kivoilla maisemilla ennen synkkä syksyä.. Vaikka vielä ei syksy onneksi synkkä ole ollut.

2 kommenttia:

 1. Sitä rapsaa jo odotellaan :) Kävin muuten viime viikolla päivittämässä oman salkkuni sijoitusneuvojallani ja olin taas helpottunut, että on ammattilainen apuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittelin sen äsken valmiiksi, ja laitoin sen ajastuksella pompsahtamaan eetteriin ensi viikon perjantaina, että sinne asti joudut odottelemaan. Aiettä.. Tuli kyllä kiva fiilis kuvia kelaillessa ja kuvia valkatessa.. =)

   Kyllähän ammattilaisesta on apua asiassa kuin asiassa. Tosin sijoituspuolella on todistettu fakta se, että esimerkiksi osakepoiminnassa onnistuu yhtä hyvin niin 5v tyttö, apina, sijoitusneuvoja tai vaikka Sinä. Tästä aiheesta on voitettu nobeleitakin taloustieteessä: Hajauttaminen on sijoittajan ainut ilmainen lounas, ja tätä toteuttaa myös nämä ammattilaiset.. Tosin ottamat komission välistä ja tienaavat sillä. =)

   Poista