perjantai 13. marraskuuta 2015

Purhehdus Kroatiassa 2015

Syyskuun lopussa otin siivet alle, opintovapaan kunniaksi. Kohteena oli Kroatia ja kirkas Adrianmeri, miehistönä toimi opiskelijakavereista koostuva loistava porukka. Kokemusta ei miehistöllä juurikaan ollut, mutta oppimisvauhti oli huimaava, ja kaikki meni reissulla täydellisesti nappiin!

Ennen reissua Tuomo ehdotti miehistölle yhtenäistä asua, joka sittemmin todettiin mitä mainiommaksi valinnaksi! Ihan sama missä menimme, saimme osaksi paljon katseita ja meitä jopa kuvattiin. Hauskin tilanne tästä lieni se, kun vetäisimme ensimmäistä kertaa genaakkerin ylös. Muissa veneissä kun ei genaakkeria näkynyt, olimme siinäkin suhteessa poikkeus. Ja kun ajelimme muista veneistä ohi yhtenäissä kuteissamme, kamerat alkoivat kuvata. +hymiö.


Genaakkeri
 Mainittakoon tästä genaakkerista vielä, että sen lisähinta oli vuokrahintaan 100e. Tosin genaakkerina oli symmetrinen spinaakkeri, eikä todellakaan tälle veneelle alunperin mitoitettu. Ei me annettu sen häiritä. Ja mikä koomisinta - Itsekään en ollut koskaan aikaisemmin ajanut genaakkerilla, ainoastaan Spinnulla. Ennen reissua katselin kyllä tubesta tutorial-videoita, joka näköjään riitti mainiosti. Genaakkeri nousi (ja laski) kuin Strömssössä! Myös jiipit onnistuivat komeasti.


Välimeren komein miehistö 
Kippari Hvarilla
Naureskelimme paljon sille, että ulkoinen hapituksemme antoi ymmärtää, että poppoo olisi kokeneempikin miehistö. Todellisuus oli toinen: Osa ei ollut ollut veneessä koskaan ja kokeneinkin muutaman kerran. Ainoastaan minulla on muutaman vuoden kokemus veneilystä ja kipparoinnista (ks.tämä blogi). Tästäkin huolimatta emme hävinneet vauhdissa juuri kenellekään - ja kun genaakkeri nousi, ohitimme kaikki! Myös rantautumiset onnistuivat kaikki täysin nappiin. Rantautumiset minua etukäteen jännittivätkin eniten.Luola Visin kaakkoispuolella.

Pokeriturnaus Komicalla

Lounashetki jossain lahdessa uintihetken jälkeen

Aurinko laski myös Kroatiassa

Visillä vuokrasimme skootterit ja kiersimme koko saaren

Poppoomme oli tunnistettavissa hyvin myös yöllä

Trogirin vanhakaupunki on Unescon maailmanperintökohde.
Yksi vaihtoehto viettää aikaa on chillailla riippumatossa ja lukea kirjaaSkootteriretkellä bongasimme tienposkessa aasin!

2 kommenttia:

 1. Ensinnäkin olitte rohkeita, kun lähditte (itseäsi lukuunottamatta) lähes kylmiltään maailman tuuliin, mutta näköjään se kannatti: hyvä te! Luonnonlahjakkuuksia koko veneellinen ja olosuhteetkin näyttivät erinomaisille. Kuinka pitkän reissun teitte?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, oma näkemykseni on että enemmän se vaatii rohkeutta näissä Suomen vesissä seilailla, kun tuolla kivettömillä ja helpoilla vesillä. Siis jos on kokematon miehistö messissä.. Ennakointi on kaiken a ja o, ja tietysti hyvä ja oleellinen opastus. Ainut ehkä hieman optimistinen Veto oli toi genaakkeri, mutta sekin meni kyllä nappiin.

   Noi venevuokra-ajat tuola on myyntisesongin ajan aina viikkon mittaisia, ja niitä voi tietty ottaa useamman. Meidän reissu oli siis viikon. Ennen sesonkia (tai siis varsinaiswn kauden alkua) joskus huhtikuussa ja lokakuun jälkeen sitten voi sitten ottaa epämääräisempiäkin aikoja, kun veneitä on vapaana.

   Poista