maanantai 18. tammikuuta 2016

Paras sijoittaja-blogaaja 2015

Uusi blogistien sijoitusvuosi on takana, ja sitä myöten myös pieni vertailu. Harmikseni aika monet bloggaajat eivät ole julkaisseet selkeitä salku tuottoja vuodelta 2015, enkä ole niitä jaksanut, ainakaan vielä, alkaa pyydellä.

Pistän siis tähän järjestykseen ne tulokset, jotka itse olen kaivamalla löytänyt niistä blogeista, joita itse seurailen. Blogit joiden tuloksia vähän kaipailen on Arvosijoittajan tie ja Kinskin sijoituspäiväkirja, Myös TT:n (Vähemmän on enemmän) viime vuoden tulos on hukassa..

Vuosi 2015:

1. Kinskin Sijoituspäiväkirja +22 %
2. Salkku Von Hemppa +12,46 %
3. Rahaneuvos +6,93 %
4. Laiska Sijoittaja +6,5 %
5. KTR / HCP Quant -3,73 %
x-xx? (Arvosijoittaja, TT..)

*Päivitys*
Löytyihän sieltä selkeästi parempi tulos kuin passiivinen Hemppa. Kinskin tulos oli muhkea reilu parikymppinen.. 

Edelliset tulokset tästä: Linkki.

Jos taas vähän venytetään aikajanaa, tulokset muuttuvat tutumpaan suuntaan:

1. Mr. Havia ja Quant. +63,35 %
2. Salkku Von Hemppa +43,58 %
3. Rahaneuvos +38,16 %
4. Laiska Sijoittaja +37,67 %

(edelleen vähän vajavainen kattaus. Jos herrat lukevat tätä, niin pistäkääs mailiin noita puuttuvia tuloksia, editoin niitä myöhemmin)

MUTTA, se mitä en (ainakaan vielä) ole kehdannut noihin tuloksiin laittaa, on THE KIKKIS! The Kikkis pesi kuluvana vuonna myös Hempan tuottaen omistajalleen +17,85 %. Kolmen vuoden tulos taas pesee jopa Quantin, +75,19 % !

Vähän hämmentävä tulos, kun en normaalisti ole tottunut näkemään indeksisalkkuani piikkipaikalla. Toki muistutan itseäni edelleen, että tästähän vielä puuttuu tuloksia. Mutta silti, tulos on muikea. Millaisella tuloksella tämä vuotinen tulos sitten on syntynyt? 


Suurin osa on siis Seligsonin passiivisissa indekseissä, jotka on levinnyt aika tasaisesti: Suomi, Eurooppa, Pohjois-Amerikka, Global brands, Aasia ja kehittyvät markkinat. Sitten on vielä se pieni osuus, joka tunnetaan Kikkiksenä. Sen osuus koko Hempasta on tällä hetkellä yli tavoitteen, vähän reilu 20%.  Hempan tulos syntyi
 • Honda
 • YIT
 • Nokian Renkaat
 • Fortum
 • H&M ja 
 • Russia Shares.

Nyt tämän vuoden puolella Salkku on muuttunut, ja sieltä on lähtenyt renkaat ja tilalle on tullut lisää Fortumia (mukava osinkotuotto-% tällä hetkellä, yli 10!) ja öljyä.

Edit: kuva

Win10 vähän bugaa. WIn-nappi ei enää toimi, enkä onnistu ottamaan screenshotteja. En myöskään osaa ottaa Nordnetistä noista kuvaajista kuvatallenksia. Mur. Mutta joka tapauksessa, kännyllä kuva screenistä ja se mailiin ja thäst it! Tuossa 1.1.2015 - 1.1.2016.

@LaiskaSijoittaja: Eiköhän tuo selity Nokian Renkaiden isohkolla painolla ja sen menestyksellä viime vuonna. Myös Honda siivitti menestystä jonkin verran. 

8 kommenttia:

 1. Onnittelut, sekä normisalkun että kikkailusalkun tuloksesta! Niin, mitä siellä jälkimmäisessä siis on ollut sisällä kun tuollaista tulosta on tullut? :)

  Omaa tulostani jäytää kehittyvien markkinoiden surkea menestys. Salkusta löytyy kehittyviä indeksi-ETF:illä ja Seligson Russian Prosperityn kaytta melko reilusti. Juuri nyt tulee lunta tupaan aika reilusti näillä sektoreilla, mutta jatkan niiden ostamista siten, että painotus pysyy n. 20% salkun arvosta. Ehkä jossain vaiheessa voi todeta että kärsivällisyys palkitaan!

  Samoin hämmentää Quantin / KTR:n underperformance, vaikka tästä toki Pasi etukäteen varoittelikin. Itsellä on HCP Quantia 5000 euron edestä, ja mielenkiinnolla seuraan mitä tapahtuu tälle kun muutamien syklien yli seilataan. Rahastomuotoisena suoritus on ollut toistaiseksi huono, eli voisi olettaa että jossain vaiheessa se on taas vähän parempi. Tämähän itse asiassa puoltaisi lisäsijoitusta, mutta katsotaan nyt :)

  Hyvää sijoitusvuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää sijoitusvuotta myös Sulle! Lisäilin tuohon postaukseen kuvan (ei ollut muuten helppoa :D) ja mahdollisen tuloksen selittäjän. Ite uskon, että Quantti tuolta vielä nousee. Sillähän on ollut vähän liikkua vahvemmin kuin nuo indeksit, joten kun nousu alkaa, alkaa myös Quant keulimaan. :) Ite itseasiassa juuri lunastin hieman noita Seligsoneita pois, kun pitää heittää ne juuri pesutamani Oy:n tilille. Mutta siitä lisää joskus :P

   Poista
 2. My Road to Half a Million20. tammikuuta 2016 klo 9.21

  S&P 500 TR on tuottanut kolmessa vuodessa 62% euroissa mitattuna tammikuun lasku huomioiden. Tuohon verrattuna Havian tuotto ei näytäkään enää hääppöiseltä. Itse en usko Quantin ylituottoon vaan siihen, että rahasto tullaan hautaamaan piakkoin. Omien simulointieni mukaan Havian strategia ei ole mikään kultakaivos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mistäs olet saanut käsiisi Havian strategian, kun hän ei kerro sitä julkisuuteen?

   Poista
  2. Kyllä kyseisen rahaston strategia ihan julkista tietoa on. Tietoa siitä löytyy niin KTR blogista, Havian uutiskirkeistä ja Hcp:n nettisivuilta; Ainoastaan Pieniin ja keskisuuriin yrityksiin kvantitatiivisilla menetelmillä sijoittava rahasto.

   Poista
 3. Vuoden 2015 tulos oli 22,2%.
  Huomaan, että se oli haudattu viimeisen postauksen taulukkoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, törkkään sen postiin kunhan pääsen pakkasesta lämpöiseen.

   Poista
 4. En löytänyt sähköpostiosoitettasi, mutta laitan asian tätä kautta. Eli jos siis olet kiinnostunut osallistumaan bloggaajien tapaamiseen venemessujen viimeisenä lauantaina 20.2. kello 11.00 alkaen, niin ilmoittaudu minulle tiistaihin 16.2. mennessä. Ohjeet löytyvät tästä postauksestani: http://matkallamerenneidoksi.blogspot.fi/2016/02/bloggaajien-tapaaminen-venemessuilla.html

  VastaaPoista