keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Vuosikatsaus 2015

Vuosi 2015 pulkassa, ja mielenkiintoinen ja kahtiajakoinen vuosi takana. Hyvä alkuvuosi ja ikävä loppuvuosi. Merkittävää on myös se, että valitettavasti myös postausaktiivisuus on jostain syystä yskinyt, ja kuukausikatsausia on saanut odottaa. Marraskuusta sitä ei tainnut sitten tulla lainkaan..? Noh, ehkä tämä korjataan sillä, että siirrytään vain vuosineljännesraportteihin, ja postaillaan jos on asiaa. Mutta, tuloksiin.

Salkun arvon muutos: +6 646 €
Salkun tuotto: +2 446 €
Salkun tuottoindeksi: +12,46 %

Alavireestä huolimatta, ihan kohtuu vuosi kuitenkin. The Kikkiksen tuotto oli tuosta vielä selkeästi parempi, sen tuottaessa mukavat +17,85 %, joskin nyt alkuvuoden aikana tulos on murhaava -8,47 %.

Jos nyt pannaan vähän viivalle näitä mennyttä viittä vuotta, joina olen sijoitellut, tuloskehitykseni on ollut ihan ok. Ei mullistavaa, mutta ei kai passiivisella indeksistrategialla voi hirveitä vaatia. Ensimmäinen vuosi 2011 toi pakkasta, mutta sen jälkeen salkku kasvanut, ja jopa pientä korkoa korolle efektiä on jo ilmennyt. Jännä nyt vain nähdä, miltä tulevaisuus näyttää. 
Salkun tuotto vuosittain

2011: -2156
2012: +1138
2013: +1825
2014: +1540
2015: +2446


varallisuuden kehitys
Otin jossain vaiheessa kuluvaa vuotta laskelmiini myös sijoitusasuntoni ja siihen ottamani lainan. (Itselle tarkoitettu asunto, joka sittemmin jäi sijoitusasunnoksi) Yllä oleva kuvaaja kertoo, miten paljon innoittavampaa on seurata kokonaisvarallisuutta (omaisuus miinus velat) kuin pelkkiä arvopaperisijoituksia. 38k -> 52k. Vipuefektiä parhaimmillaan. (joskin arvon nousun aiheuttaja on tässä vaiheessa vielä lainan pieneneminen)

Viimeiseksi kuvaajaksi törkkään sijoitusteni kehityksen siitä hetkestä, kun tein päätöksen aloittaa säästämään ja sijoittamaan kuukausittain. (2011) Elämä paras päätös, ja kiitos kuuluu inspiroiville blogisteille. Kyseiset henkilöt tietävät ketä taroitan. +hymiö. (Joskin aina pitää harmitella, ettei ole aiemmin ollut ketään, joka olisi patistanut aloittamaan sijoittamisen). Tuo jyrkkä pudotus kuvaajassa on se hetki, kun ostimme parin kaverini kanssa S/y Wilman
The One and Only
Jossain vaiheessa alkuvuotta pistän taas perinteisesti blogistien vuoden 2015 sijoitukset puntariin.
Ja koska blogi kertoo myös veneilyharrastuksesta, niin

Entäs veneilyt?

Vuosi 2015 oli mainio. Kesällä tehtiin Wilmalla kaksi vähän pidempää lomapurjehdusta, viikko Tallinnaan ja viikko itään. Syksyllä oli sitten "veneilyvuoden kruunu", kun olin opiskelijakavereideni kanssa Kroatiassa purjehtimassa, ja treenailemassa päällikkötaitojani. Ja olihan se onnistunut reissu!

Alla kooste reissun kohokohdista!


Jos ei ikkuna toimi, tässä suora linkki videoon: 
https://www.youtube.com/watch?v=BYiqCa-o80E

Kiitos Tuomolle, Jussille, Terolle, Mikalle ja Villelle loistavasta seurasta ja välimeren reteimmästä miehistöstä! Erityiskiitos vielä Tuomolle videosta.

Seuraavaa reissua odotellessa.. 


1 kommentti: