torstai 18. tammikuuta 2018

Maailman ympäri?

Ajatus reissusta kiertää pallo pitkin meriä on kiehtova. Blogini teeman mukaisesti asiaa pitäisi katsella pienen purkin näkökulmasta, mutta en sitä nyt tee. Se ottaisi aikaa vuosikausia, enkä ole vielä sillä tasolla että voisin ajatella sellaista irtiottoa elämästäni. Sen sijaan hieman lyhempi reissu kiinnostaisi..

Olen ollut pari kertaa risteilyllä (enkä nyt puhu näistä Suomen lauttamatkoista Tallinnaan tai Tukholmaan). Ensimmäisellä kerralla ajalin Välimerellä (kohteita mm. Barcelona, Monaco, Firence, Genova, Rooma ja Napoli) ja toisella kertaa olin Karibialla. (Floridasta -> Jamaica, Cayman saaret ja Haiti)

Nämä reissut ovat olleen omaan makuuni käytännössä täydellisiä. Formaatti toimii mahtavasti: Aamulla kun heräät, olet jossain uudessa maassa/kaupungissa. Käyt vetämässä botskissa (tai tilaat huoneeseen ja syöt hytin partsilla) maukkaan aamupalan, jonka jälkeen käyt vilkaisemassa kohteen nähtävyyksiä. Tai menet yläkannelle chillaamaan, jos siltä tuntuu.

Illalla sitten iltashow ja illallinen. Ennen sitä on lukematon määrä kaikkea mielenkiintoisia aktiviteetta seinäkiipeilystä golffiin ja wiskimaisteluista chillailuun porealtaassa. Siellä on jokaiselle jotakin.

Nämä viikot ovat menneet aina aivan nopeasti, ja voisin kuvitella viihtyväni ja chillaavani laivalla paljon pidempäänkin, koska se on todella monipuolista. Ja sielä voi ottaa tarvittaessa myös rennosti.

ELI, mitä jos lähtisi tällaisella laivalla maapallon ympäri?


Tällaisella reitillä näkisi jos suht. hyvin erilaista maisemaa ja kulttuuria. Tällaisia matkoja voi katsella vaikka SeaScannerssin kautta. Hintaa tälläiselle n. 4 kuukauden reissulle parvekkeellisessa hytissä ja täys ylläpidolla tulisi n. 20 000 €. Toki Sisähytin voi saada alle 10 000 € ja toisaalta kalliimmista komboista voi maksaa jopa 200 000 €.

Vielä "muutama" vuosi tätä oravanpyörää, ja meikäpoika lähtee kiertämään pallon laivalla! Olisiko Sinusta siihen?-J-Ei kommentteja:

Lähetä kommentti