maanantai 15. tammikuuta 2018

RMBS ?

mREIT ja RMBS. Lyhenteitä, jotka ovat auenneet tässä tutkiessani uusia sijoituksiani tai niiden liiketoimintaa selvitellessäni.

Päädyin siis näihin sijoituksiini vain googlaillessani 'monthly payment divident', ja erilaisia rankkeja tutkiessani. Yksi valintani oli tämö Orchid Island Capital, joka maksaa kuukausittain osinkoja.

Tämä yhtiö menee kategoriaan RMBS, tai Residental Mortgage-backed security.

Koko ison kuvan prosessi on siis seuraavanlainen:

Tyyppi menee pankkiin, ja ottaa lainaa. Vakuutena hänellä on se ostettu asunto. Kun näitä samaisia kavereita on useita, niputtaa pankki yhteen koriin, ja myy ne investointipankille. Investointipankki voi yhtiöittää nipun Omaksi yhtiöksi, joka periaatteessa voitaisiin nimetä vaikka The kikkis Capitaliksi.

Tämä kyseinen yhtiö jaetaan osuuksiin, osakkeisiin, ja osuuden myydään pörssissä sijoittajille. Pörssiyhtiön listautuminen on yleensä enemmän kuin lainojen kirjanpidollinen arvo yhtiössä on. Kassavirta muodostuu siten siis tavisten maksamista asuntolainoista.*******************


Tilannetieto sijoituksesta:

Heikko. Ostin lafkaa hintaan 9,04 ja nyt se on 7,87,  eli laskenut rumasti. Kirjanpidollinen arvo oli kuitenkin juuri ilmestyneen tiedotteen mukaan joulukuun lopussa 8,7, eli tilanne ei ole vielä kovin kamala. Osinko odotetusti tippui, ja putiikki maksaa jatkossa osinkoa 0,11 / osake / kuukaisi. Tämä on vuositasolla n. 14% P.A mun sijoituksella, ja nykyisellä hinnalla vielä selkeästi parempi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti