perjantai 4. lokakuuta 2019

Q3 / 2019 (Ja Salkku Von Hemppa vs HCP Quant)Indeksoitu tuotto: -1,44 %
Euromääräinen tuotto: -639 €
Varallisuuden muutos: +2 178 €

Edelliset Q-tilanteet:
Q1 = 11,05 %
Q2 = 4,85 %
Q3 = -1,44 %
Kuluva vuosi = 14,77 %

Sen verran on taas virrannut vettä Vantaanjoessa, että on aika vähän päivitellä kuulumisia ja seurannan tilanteita. Viimeisin kvartaali ei ollut tuotollisesti paras mahdollinen, mutta lainan lyhentymisen myötä varallisuus kuitenkin kasvoi jonkun verran.
Varallisuudestani tällä hetkellä n. 1/3 on osakkeissa (Nordnet & Seligson), ja 1/6 korkeatuottoinen.fi -palvelussa. Puolet omaisuudestani muodostuu asuntoni velattomasta osuudesta. 50-tonnin tavoite (tämän vuoden loppuun) näyttää  aika epätodenäköiseltä saavutukselta. Tällä hetkellä salkku Von Hempasta puuttuu vielä 6 400€, että 50 kiloa menee rikki. 

Passiivisen tulon kassavirtakuvaaja näyttää kuitenkin aika mukavalta. Olen saanut jonkun verran kasvatettua noita kuukausittain osinkoja maksavien yhtiöiden määrää salkussa, ja se näkyy myös kuvaajassa. Vieläkään tuolla ~150€/kk tulolla ei kyllä oravanpyörästä pois päästä.. 

Tuossa on mukana hieman myös vipua Nordnetin Superluotto -palvelun myötä. Käteisen osuus The Kikkiksessä on vajaa 6 kiloa pakkasella. Tässä vielä yksi kuvaaja, jossa näkyy hyvin tuottojen vuoristoratamainen trendi. 


HCP Quant vs Salkku Von Hemppa

Loppuun vielä mielenkiintoinen vertailutulos. Harmittelin tuossa joku tovi sitten, että ei ole tullut lähdettyä Havia Pasin rahastoon mukaan. Syyhän nyt on ollut se, ettei ole ollut löysää tarvittavaa summaa, enkä ole sitten viitsinyt alkaa myymään osuuksiani Hempasta. 

Päätin sitten vähän vertailla lukuja, että paljonko tässä kannattaa harmitella. Löin taulukkoon Pasin ilmoittamat kuukausituotot siitä asti, kun siirryin itse osinkotaktiikkaan ja päivitin oman seurantani. Tämä tapahtui vuoden 2018 alussa. Tulos on mielenkiintoinen. 

Hemppa +2,62 % 
HCP Quant -31,45 %


Ero on sen verran merkittävä, että ainakaan viimeisen parin vuoden takaisten muutosten johdosta ei kamalan harmissaan kannata olla. Sen sijaan, nyt voisi olla hyvä hetki hypätä Pasin kelkkaan. Mutta.. The Kikkiksen saldon näyttäessä kuutta tonnia miinusta, on "nautittava" nyt pienen pienestä passiivisesta tulosta, ja mentyä valitulla strategialla. Ainakin toistaiseksi.

Seuraava suunnitelma on pienentää saldn miinus merkkistä summaa.  Nyt kun ei taida olla paras hetki pitää saldo miinuksella.. 


2 kommenttia:

 1. Olikohan se juuri tämä blogi, joka ihasteli Havian HCP Quantia vuosia sitten. Varoittelin jo silloin HCP Quantiin kelkkaan hyppäämistä (olkaa hyvä!) ja olen edelleen sitä mieltä, että HCP Quant on floppi ja Haviakin sen jo myönti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän tuo nyt kovin montaa vuotta vielä pystyssä ole ollut tämä Quant.. Mutta ainakin Pasin salkkuseurantaa ja sijoituksia olen seurannut mielenkiinnolla ja ne ovat hyvin myös motivoineet minua. Eikä tuloksetkaan huonoja olleet, joskaan Quantti (kuluineen yms.) ei ole mikään pankki ollut.

   Mutta hei, minulla olisi vastakysymys: Jos quantti ei ole mielestäsi hyvä, niin mikä olisi? Ts. mikä sijoituskohde on parempi tässä taloustilanteessa, johon kannattaisi mielestäsi lyödä rahaa kiinni? Vai onko sukanvarsi paras?

   -J-

   Poista