tiistai 7. tammikuuta 2020

Tilinpäätös 2019

Vuosi 2019 on taputeltu, ja isosta osumasta huolimatta se jäi kuin jäikin voitolliseksi. Tiedossani kyllä oli, että tämä osinkostrategiani on riskinen, mutta nyt myös riski toteutui, kun yhdestä kuukausittain osinkoja maksavasta trustin arvosta katosi yli 90%.. Toki osinkojen maksaminen siltä loppui jo hieman aiemmin.

Mutta asiaan, lukuihin ja kaavioihin:

Salkun indeksoitu tuotto: +9,1 %
Salkun euromääräinen tuotto: +2 638 €
Varallisuuden muutos: +9 796 €
Osingot 189 € /kk

Salkun kehitys


Salkun kehitys on ollut nousuvoittoista, mutta esimerkiksi JOS olisin pysynyt alkuperäisessä strategiassani ja indekseissä, olisi vaalean vihreät osuudet kuvaajassa selkeästi isompia. Nämä taitavat olla niitä oppirahoja..

Race to 50 000 otti loppuvuodesta hieman takapakkia, ja tavoite jäi 2019 loppuun mennessä saavuttamatta! Osittain salkkuni tuottojen, osaksi turhamaisuuteni takia. Siitä hieman alempana kohdassa 'turhakkeet'. Voipi olla myös niin, että 50 kiloa ei mene puhki vielä ensi vuonnakaan..




Passiivinen kassavirta (osingot)

Kuukausittainen keskiarvo
2019: 189 €/kk
2018: 88 €/kk





 

Osingoprosenttini oli 2018 7,09 % ja 2019 11,57 %. Kokonaistuoton ollessa alle 10%, tarkoittaa tämä sitä, että salkkuni papereiden tippui siihen verrattuna, mitä se oli vuoden alussa, mutta korkea osinkotuotto nosti salkun kokonaistuoton plussalle.. Mutta häviten silti reilusti monelle indeksille.


Turhakkeet

  

My name is Bond..

Strategia ja tavoitteet 2020

Entäs sitten vuosi 2020? Pitäisikö jotain tehdä toisin, onko menneistä vuosista opittu? Noh, tavallaan. Vähän taas säädetään strategiaa. Osinkostrategian tuottopotentiaali ei korreloi riskin kanssa, joten jatkan tulevaisuudessa kuukausilisäysteni tekemistä taas indekseihin. En toki aja tätä passiivista tuloa alas, mutta en myöskään jatka sen kasvattamista. Eli

1) Pienennän vipua maksamalla piikkiä pois ja
2) Laitan loput Seligsonille

Optio

Tosin, tässä on sellainen vaihtis, että saatetaan systerin kanssa ostaa yksi asunto puoliksi, josta sitten väkisinkin tulee tuota passiivista tuloa.. joka tosin menisi sitä varten hankittuun lainaan. Seuraavassa tavoitteet tiivistettynä:

Varallisuus + 17 000 €
Salkun arvo +9 000 € 
Passiivinen kk-tulo 190 € /kk.

Ainiin, ja se oleellinen info. Tavoite on myös, että kuluvan vuoden aikana ilmoitan työnantajalleni, että jatkan nykyisiä tehtäviä alikonsultin roolissa. Eli irtisanoituisin palkansaajan roolista ja työllistäisin itseni. Iso ja mielenkiintoinen haaste. Jännä nähdä, miten sen asian kanssa sujuu.

Veneilyt

Ei venettä eikä muutakaan veneilyä näköpiirissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti