torstai 1. syyskuuta 2011

Kuukausikatsaus - Elokuu 2011


Salkun arvon muutos: +530 e (kasvua vuoden alusta 2 658 e)
Tuottoindeksin muutos: -10,19 % (muutos vuoden alusta -27,94 %)
Vuoden 2011 tavoitesummaan (7350 e) matkaa vielä 1 403 e (351 e/kk)

Tilanne vs tavoite -8 e

Elukuun tuottoindeksi 2011
Tutulta näyttää: Tuotto on negatiivista kuukaudesta toiseen, mutta kovalla (liian kovalla) "elvytyksellä" eli lisäpanostuksella olen pystynyt pitää saldokuvaajan nousujohteisena ja lähes saavutin elokuun tavoitteen. Poikkeuksen elokuu teki siinä, että kurssien pudotus oli (meikäläisen lyhyen sijoutushistorian) toistaiseksi tuntuvasti suurin. Markkinoita painoi edelleen huoli maailmantaloudesta: Jenkkien lainakatto tuli täyteen, Japanissa velkaa on ennätysmäärä sekä Euroopan maiden velkakriisiä pukkaa päälle. Velkaa ja velkaa. Hyväksi asian tekee se, että kun en ole myymässä, niin indeksit ja osakkeet ovat minulle halvempia kuin koskaan aiemmin.

Taas, vastoin suunnitelmiani, harrastin kikkailua. 1) Ostin ja myin kultaa, sekä 2) ostin suhteessa paljon enemmän täytettä kikkailusalkkuun, kuin indeksejä.
Syy: markkinatilanne ja muiden talousblogien seuraaminen. On hauskempaa ostolla yksittäisiä arvopapereita, jotka ovat halventuneen suhteessa enemmän kuin indeksi. Olisiko tämä nyt sitten sitä ahneutta..?

Mutta, näillä puheilla NYT päätän, että pysyn jatkossa paremmin ruodussa ja suunnitelmissa, ja panostan passiivisiin indekseihin. Tilastolliset faktat ja tutkimukset, sekä lyhyt sijoitushistoriani(kin!) puhuu sen puolesta, että passiivinen indeksisijoittaminen pesee 9/10:stä aktiivisesta salkusta pidemmässä juoksussa. Miksi siis kikkailuni voisi olla tuottoisampaa? (vai riittääkö se, että se on hauskaa?)

Teen tästä suunnitelmasta/strategiasta vielä (joskus) oman alasivun tänne blogiin, että pystyn sitten tarvittaessa muistuttaa itseäni siitä, ja pysyn ruodussa.

*kuvaaja*

Indeksivertailu
Kikkailusalkkuni on noudattanut tuttua linjaa: Lasku jyrkintä. Toisaalta, olen päässyt tankkaamaan sinne tavaraa nyt suhteellsien halvalla, joten odotan sen kantavan myöhemmin hedelmää. OMXH pienensi eroaan minun rahastoihinin ja koko salkkuun. Olen kuitenkin vielä edellä!


The projekti
Projekti eteni suunnitellusti. Sain alle iltapurjehduksia sekä perspektiivinä veneilyyn vauhdikasta moottoriveneilyä. Tulipahan sitä kokeiltua wakeakin (wakeboarding = vesilautailu). Ilmoittauduin saarisolaivuri -kurssille. Materiaalina kurssilla on jo aikaisemmin hankkimani 'veneilijän merenkulkuoppi I', ja sitä olen jo jonkin verran lueskellut. Tein mielenkiinnosta vanhan laivuritentin ja läpäisin sen 'kevyesti', pistein 22 (max 30, läpipääsyyn 15). Uskon kuitenkin, että kurssilla opin paljon uutta ja hyödyllistä asiaa.

**************

Loppuun vielä eräs itseäni jonkin verran hymyilyttävä luku: 10 000! Pistin blogin alunperin pystyyn vain omaa säästämistä motivoidakseni ja eräänlaiseksi projektipäiväkirjaksi. Toki se on sitä edelleen, mutta että lukukertoja on jo yli 10 000 (!?), yllättää kyllä positiivesti kirjoittajan. Hassua, että tälläinen sekametelisoppa (purjehdusta ja säästämistä/sijoittamista) jaksaa muitakin kiinnostaa.


Hauskaa loppukesää kaikille! =)

****************************
Heinäkuu lyhyesti
Pääoman lisäys: 1082 e (tavoite 300)
Ostot: Kulta, Talvivaara, UPM-kymene ja OMXH25
Myynnit: Kulta (8% voitolla)
Loppusaldo 5 948 e (tavoite 5 956)
kasvua vuoden alusta +2 658 e

+4 veneilyä
10 000 lukerran raja rikki blogissa!
****************************

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti