torstai 4. heinäkuuta 2013

Blogiestien toisen vuosineljänneksen vertailu

Pistetääs vähän vertaillen blogistien julkaisemia Q2:n tuloksia. Jos olisi aikaa, niin voisi hakea myös vanhat datat ja piirtää vähän kuvaajia.. Mutta empä nyt taida jaksaa. Aikajänteenä tässä hektisessä pelissä on tällä(kin) kertaa vain lyhyt kolmen kuukauden jakso.

1. Laiska Sijoittaja +0,2 %
2. Salkku Von Hemppa -1,1 %
3. OMX Helsinki -4,37 %
4. Vähemmän on enemmän -5,39 %*
5. Kohti Taloudellista Riippumattomuutta -10,27 %
6. Lääkärin Resepti -20,37 %

Tulokset siis blogistien julkaisemia Q2:n tuloksia. En ota kantaa laskentamenetelmiin, mutta käsitykseni mukaan suht. hyvin ovat luvut vertailukelpoisia.

Blogistien** Q2:n parhaan tuloksen kiskaisi Laiska Sijoittaja, (*klap*, maltillinen yksi käsien taputus) joka vertailun ainoana 'guruna' onnistui saamaan salkkunsa plussan puolelle. Mielenkiintoista oli myös KTR:n indeksin droppaaminen (suhteessa aiempien qvarttaaleiden dominointiin) sekä "Lekurin" anti-hajautuskokeilun vaikutuksesta dipannut tulos.Laiskan Sijoittajan (1.) allokaatio 
Salkku Von Hempan (2.) maantieteellinen hajautus


* Itse laskin kuukausijulkaisuista, ei 'virallisesti' julkaistu
** Tai niiden blogistien, joita itse eniten seurailen.

3 kommenttia:

 1. Q2 teki myös pahaa jälkeä täällä, salkku jäi kuitenkin plussalle 3,86% kvartaalin lopussa :) mielenkiintoista laittaa eri blogien luvut rinnakkain

  VastaaPoista
 2. Oho, katsoppas. En ollut kovin tyytyväinen nollatulokseen, mutta tämän vertailun jälken täytyy olla :)

  Mukavaa kesää ja hyviä veneilykelejä!

  VastaaPoista
 3. Vähemmän on enemmän tulokseen ei kuulu osingot, mutta muuten luvut täsmäävät aika tarkkaan. Niiden kanssa puhuttaisiin suunnilleen nollatuloksesta toisella kvartaalilla. Onhan nämä ihan viihdyttäviä vertailuja. Toivottavasti suurin osa jaksaa ylläpitää blogiaan, jotta saataisiin sitten joskus tulevaisuudessa pidemät vertailuajat kvartaalitasolla puhutaan kuitenkin aina tuuripelistä.

  VastaaPoista