torstai 6. elokuuta 2015

Visiitti Tallinnaan 2015

Ruoholahti - Porkkala, n. 6h.

Sää oli hyvä, aurinkoa ja sopivaa tuulta. Joskin koukattavaa tuli, koska tuuli oli lännestä. Loppumatkasta osuimme todella sankkaan sumuun. Tuollainen hernerokkasumu on hetki, jolloin sähköiset apuvälineet nouset arvoonsa: AISsilla näkee isot laivat ja plotterista näkee oman sijainnin. 


Porkkala - Tallinna (Pirita) n. 6h

Porkkalasta lähdettiin puolenpäivän aikoihin Tallinnaan, ja matka otti sellaiset kuutisen tuntia. Tuuli oli sivuvastainen, ja pääsimmekin yhdellä halssilla suoraan Piritan altaan suulle. Nopeutemme oli parhaimmillaan 6,5 kts, ja keskinopeus oli reilu viisi solmua. Ylitys oli ensimmäinen avomeriylitys purjeilla. Aiemmin olin ajellut Tallinnasta Haapasaareen, mutta se oli moottorilla putputtamista tyvenessä.

Piritan satama-allas rakennettiin Moskovan Olympialaisiin 1980
Piritan hiekkarannalta auringonlasku näkyi hienosti
Tallinna - Pangli, n. 5h

Piritasta tulivat ystävämme kyytiin, josta menimme Prangille. Tällä Viron saarella käppäilimme yhden illan ja seuraavana päivänä seilasimme kevyessä sivuvastaisessa koneen ja purjeen yhteisvoimalla Suomenlinnaan.

Pranglin pieni satamaTuristi-info-kioski- tanssilava-yms @Prangli


Saaren yksi vartiotorneista, joita on jäljiltä Venäjän vallan alta
Prangli - Helsinki, n. 6h

Pranglilta lähdimme kevyeen tuuleen kohti Suomea ja Helsinkiä. Aikomuksenamme oli mennä Suomenlinnaan, jonne toki pääsimmekin. Matka oli leppoista chillailua kevyessä tuulessa, ja meillä oli etupurjeen apuna moottori. Tämän reissun viimeisen yön vietimme Suomenlinnan satamassa, joskaan emme virallisessa laiturissa, koska se oli täynnä.

Mukavaa puuhaa tämä seilailu.

Huom. Heikosta kesästä huolimatta meikäläisellä on ollut hyvä tuuri sateiden kanssa, kuten kuvista näkee. Reissujen aikana vettä saatiin kerran, ja sekin keskellä yötä, kun nukuin.

Tunnelmia avomereltä

Pyry ja Sulo


Auringonlasku SuomenlinnassaEi kommentteja:

Lähetä kommentti