torstai 4. tammikuuta 2018

Sijoitusvinkki!

En juurikaan ole vinkkejä jaellut tässä blogissa, mutta nyt ajattelin tehdä poikkeuksen. On tullut tässä viime aikoina vähän lueskeltua noista osinko-painotteisista papereista, ja nyt osui vastaan sellainen "too good to be true" -rahasto. Ajattelin kuitenkin katsoa tämän kortin.
Orchid Island Capital, Inc. (ORC)

Kyseessä on mREIT (Mortgage Real Estate Invest Trust). Tämä tarkoittaa sitä, että rahasto ostaa pankeilta asuntolainoja, jotka pankit ovat myineet asunnonostajille. Tuotto koostuu siis ihmisten maksamista asuntolainan koroista.

Tämä pörssinoteerattu yhtiö/rahasto löytyy myös Nordnetin hausta, koska se on listattuna NYSE:ssä. Mielenkiintoiseksi paperin tekee se, että sen tämän hetkinen (4.1.2017) arvo on $9,04. Kyseinen rahasto maksaa osinkoaa kuukausittain, ja viimeiset kaksi vuotta se on ollut $0,14.

(osinkohistoria)

Se tekee vuodessa $1,68, joka tarkoittaa 18,6 % vuosituottoa sijoitetulle pääomalle! Kuten sanoin, too good to be true?

Todennäköisesti, mutta itse aion ottaa riskin ja työntää tuonne muutaman tuhatlappusen. Kun noita avainlukuja tutkin, aivan älyttömän kestävällä pohjalla ei nykyinen maksutaso ole. Toisaalta pudotusta saa osingoissa tulla jonkun verran, ja paperi on silti aika hyvä. Ja asuntolainoihin keskittyvä rahasto antaa vielä mukavan aspektin, jos/kun korot jossain vaiheessa alkaa nousta. Myin Cokiksen ja Asia Dividendin, ja hankin tilalle tätä. Jännä nähdä miten tässä semikorkeariskisessä kokeilussa käy.

-J-

*******

Ai niin: Luonnollisesti en ota vastuuta antamistani vinkeistä, ja kaikki sijoitusratkaisut  ovat viimekädessä lukijan omalla vastuulla. 4 kommenttia:

 1. "Tämä pörssinoteerattu rahasto löytyy myös Nordnetistä, ja sillä voi käydä kauppaa NYSE:ssä."

  ...Eikös tuossa ole ristiriita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mun mielestä. Tai siis, en näe että nuo ovat toisiaan poissulkevia asioita, koska ovat eri asioita. Nordnet on tavallaan 'työkalu', jolla sijoittava voi tehdä toimeksiantoja eri pörsseihin. Ei kaikkiin. NYSE on pörssi, josta myös Nordnetin käyttäjät voivat arvopapereita ostaa. Vai olenko hakoteillä? =)

   Poista
  2. Ääh... sori. Tässä kun on taas lueskellut näitä mifid2 sääntö-juttuja, niin ajatukset pyörii siellä. Sanaparit: NYSE:ssä listattu pörssinoteerattu rahasto loi minulle heti mielikuvat että tämä olisi kiellettyjen listalla oleva etp-tuote, mutta tämähän onkin osake. Eli tätä voi ostaa Nordnetin kautta NYSE:n pörssistä. Taidan tästä lähteä lenkille tuulettamaan päätäni ja sotkemasta asioita =D

   Poista
  3. Muutin kuitenkin sanamuotoani (ainakin) hieman hieman selkeämmäksi. =)

   Poista