tiistai 1. toukokuuta 2018

Kuukausikatsaus - Huhtikuu 2018

Tuottoindeksin muutos: +3,94 %
Varallisuuden muutos: +2 349 €

Se on triptaali (kyllä, oikea sana. Googlaa vaikka!) vuodesta takana, ja vasta tämä huhtikuu oli meikäläisen sijoitusvalintojen kannalta tuottava. Yhdestä minun osinkostrategiasijoituksesta luovuin, hankin Fortumia tilalle. Kun se pomppasi, myin senkin pois. Ja sen jälkeen osinkosalkkuuni tuli kaksi uutta kuukausittain maksavaa tuloskasta:

Apple Hospitality

STAG Industries

Kilpajuoksu viiteenkymppiin pompsahti taas oikeaan suuntaan, ja sain lähes tavoitteen kiinni.



The Kikkis

Kikkiksen nousu oli tässä kuussa lähes 7 %. Suurin yksittäinen tekijä tällä oli Forttumin nousu. Myin heikolta näyttävän Orchid Islandin pois, ja ostin tilalle Forttumia (ja vähän Nordeaa). Fortum keulikin mukavasti lyhyessä ajassa, ja päätin myydä sen pois, ostaen tilalle Kikkiksen osinko-strategian mukaisia kuukausittain osinkoja maksavia yhtiöitä.

Molemmat löytyivät Jenkkilästä. Toinen, tämä Apple (ei kuitenkaan se Apple) on majoituspalveluja tuottava firma, kun taas STAG tuottaa pientegnologiaa, varaosia yms muuta tilipehööriä. Jälkimmäinen on jo useana vuotena peräkkäin onnistunut nostamaan osinkoa tarjoten tämän hetken hinnalla reilun 6% vuosittaisen osinkotuoton.



Osinkoraportti ja Kikksen arvon muutos

Onnistuin yhdistämään Googlen Spreadsheetissä nyt kaksi eri perspektiivissä olevaa dataa siten, että toisen sarjan tiedot ovat vasemmassa ja toisen oikeassa laidassa. Nyt skaalautuu paremmin tuo kumulatiivinen osinkotuotto ja kuukausittainen samaan taulukkoon. Tein vastaavan taulukon myös koko Kikkiksen arvosta. Kuvaajat esillä alla.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti