maanantai 1. huhtikuuta 2019

Q1 / 2019



Ensimmäinen vuosineljännes takana. Viime vuoden lopussa tullut kuoppa saatiin täytettyä suht. nopeasti. Olisin kyllä mielelläni tankannut salkkuani vähän pidemmän aikaa alennuksella..

Q1 / 2019

Salkun tuotto euroissa: 3 673 €
Salkun indeksoitu tulos: +11,05 %

Vuoden 2018 alusta piirtämäni kuvaaja näyttää kuukausitason tuottojen osalta aikamoiselta vuoristoradalta.


Mielenkiinnolla olen myös seurannut kuukausittaista osinkokehitystäni vuoden 2018 alusta alkaen. Silloin allokoin osan passiivisista indekseistäni The Kikkikseen, ja päivitin Kikkiksen sisällön osinkoja maksaviin yhtiöihin. Osa maksaa kuukausittain, osa 4x vuodessa, ja Nordea ainoana kerran vuoteen maksavista yhtiöistä. Osinkojen kehitys näyttää tältä:


Ei tuolla vielä kuuhun mennä, mutta mukava alku. Nordean osinko irtosi maaliskuun lopussa, mutta se näkyy vasta minulla huhtikuun kuvaajassa. Siitä tulee uusi kuukausipiikki, jolloin hätistellään jo 400 € rajaa.

Laitetaan vielä loppuun kuvaaja tuosta 50 000 € tavoitteesta. Tavoitteenahan on saavuttaa raja kuluvan vuoden lopussa, ja matkaa tuohon euroissa on tätä kirjoittaessani 12 500 €. Jos oletan pääoman kasvavan vaikka 2,5k, niin 10k saaminen vuodenvaihteeseen mennessä tekee n. 1k / kk. Ei tule onnistumaan. Tilannetta kuitenkin hieman avittaa se, työnantajani antoi työntekijöilleen option ostaa osakkeita 20% alennuksella (max 4k arvosta), ja merkkautin tietysti option täyteen. Se vähennetään palkasta 12kk aikana, joten Salkkuni arvo kasvaa 4k huhtikuun aikana. Jännä nähdä, meneekö tavoite pitkäksi, vai ehdinkö maaliin ajoissa.




VEVEILYT

Huonoja uutisia. Tai hyviä, riippuu katsantokannasta. S/y Wilma on myity. Viime aikoina on termi "ruuhkavuodet" tullut todella tutuksi, eikä ylimääräistä aikaa ole juurikaan jäänyt purjehdukseen. Oman veneen omistajaksi palaan taas jossain vaiheessa, kunhan jälkikasvu vähän kasvaa. Seiluuta en toki jätä, tietenkään, vaan jatkan seiluuta kavereiden veneillä, sekä vuokraveneellä välimeren suunnalla.






1 kommentti: