torstai 6. kesäkuuta 2019

Kuukausikatsaus - Toukokuu 2019

Tuottoindeksin muutos: -2,46 % (YTD +12,8 %)
Varallisuuden muutos: +356 € (YTD 11 684 €)

Kuluvan kuun jälkeen jo puolet vuodesta takana, ja tuleva joulu lähempänä kuin edellinen. Nopeasti aika juoksee, ja tavoitteiden dl. lähestyy. Seuraava maali minulla on kuluvan vuoden lopussa, kun  salkun arvo pitäisi olla 50 000 €. Tällä hetkellä mittari näyttää 42,7 k, joten matkaa vielä on. Tasaisella tahdilla Salkun arvo pitäisi nousta n. tonnilla per kuukausi, jos tavoitteeseen halutaan päästä. Jännä nähdä miten käy, mutta varsinkin jos loppuvuoden markkina on alavireinen, tavoitteeseen ei tulla pääsemään.

Osinkohanketta on nyt n. 1,5 vuotta takana, ja sillä rintamalla ollaan saatu selkeitä tuloksia. Kuukausittaiset osingot ovat kasvaneet tasaisesti, ja passiivinen tulovirta näyttää kuvaajissakin mukavalta. Tällä taktiikalla painelen ainakin siihen asti, kunnes tämä osaketili aukenee, ja osakeiden siirto sinne on ajankohtainen. Siinä vaiheessa edessä siis sijoitussuunnitelman päivitys ja jatkon pohdinta. Joko vaihdan taktiikkaa, tai sitten nautin vaan enemmän verottomista osingoista (salkun sisällä siis) ja saan paremman hyödyn korkoa korolle -efektistä. Nytkään en toki osinkoja ulos nosta, vaan sijoitan ne uudelleen. Tajuan kyllä, että strategiani ei ole ehkä varallisuuden kasvattamisen kannalta optimaalisin, mutta passiivisen tulon konkreettinen seuraaminen ja sen kasvaminen motivio jostain syystä nyt parhaiten. 


Kuvaajasta näkee vihreiden palkkien kasvavan trendin. Myös vuosikohtainen sininen kumulatiivinen käyrä kertoo sen, että jo tässä vaiheessa vuotta ollaan lähes saatu osinkoja yhtä paljon kuin viime vuonna yhteensä.
Loppuun vielä mielenkiintoinen kuvaaja The Kikkiksen kuukausittaisten tuottojen muutoksista ja tämän hetkinen varallisuuden jakauma.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti