torstai 1. huhtikuuta 2021

Q1 / 2021

Salkun tuottoindeksi: +32,32 %

Salkun tuotto euroissa: +17 771 €

Ensimmäinen kvartaali takana vuodesta 2021, ja koronakin voisi pikku hiljaa alkaa taittumaan. Toivottavasti rokotusmäärät jatkavat kasvuaan, ja tätä aikaa muistellaan vielä joskus mielenkiintoisena jaksona sijoittanien näkökulmasta. Mutta asiaan.

Aika hurja pompsahdus salkun indeksissä! Se johtui pitkälti siitä, että yritystoimintani on lähtenyt  odotettua paremmin käyntiin. Maaliskuun laskutusaste oli mukavat 100 %. Tai itseasiassa hieman ylikin, kun joiduin käydä valvomassa myös viikonloppuna. 

Ja koska yritykseni osakkeet on mukana myös Salkku Von Hempassa, näkyy tuollainen reilun 260 %:n osakkeen nousu kohtuullisesti myös salkun kokonaisuudessa.

Kovasta tuloksesta huolimatta en päässyt aivan vielä tavoitteeseen, jossa yritän saada 70 k sijoitussalkkun kuluvan vuoden loppuun mennessä. Mutta jos onnistun pitämään laskutusasteen yhtä hyvänä kuin maaliskuussa, tavoitteen saavutan helposti. Ja näyttää siltä, että ainakin syksyyn asti onnistun painamaan kohtuullista tulosta. Loppuvuosi sitten lomaillaan. 

Isommassa kuvassa tilanne näyttää tältä. Varallisuus tämän kaavion mukaan on viiskymppisenä 300k. Jännä nähdä, täytyykö lukuja hieman ruuvata ja tarkentaa kuluvana vuonna. 



Yrityksen tilanne

Oikeaa yritystoimintaa takana nyt reilu kuukausi. Oikealla tarkoitan sitä, että palkka on tullut itselleni yritykseni kautta. Itse yrittäjyyttä en varsinaisesti ole kokenut erityisen isona erona vanhaan tilanteeseen, kosta työn tekeminen on ollut käytännössä samaa kuin ennenkin. Byrokratiaa ja taloushallintoa toki on pyöritettävä, mutta se menee jopa harrastuksesta. Se on todella mielenkiintoista ja mukavaa, ainakin vielä se siltä tuntuu. Ja kyllä, kirjanpitoa olen tässä samalla opiskellut ja hoidan sen itse. Tositteita sen verran vähän, ja Netvisor tuntuu hyvältä sovellukselta, jolla kirjanpito ja tositteiden luominen järjestelmään on helppoa. Välillä toki tulee tilanteita, että pitää Googlelta jotain kysyä, mutta helposti on, ainakin toistaiseksi, kaikkiin kysymyksiin löytynyt vastaus. 

Tässä vähän avainlukuja Q1:ltä:

Liikevaihto: 22 493 € (ero tavoitteeseen +6 793 €)

Tulos: +12 946 € (ero tavoiteeseen +6 801 €)

Liikevoittoprosentti: 57,6 % (tavoite 39 %)

Osakkeen matemaattinen arvo: 0,12 € (muutos +264 %)

Palkkaa maksoin itseleni maaliskuusta 3 tonnia + ravintoedun. Ruokaetuun käytän muuten Edenrediä, koska sen saa näppärästi kännykkään lähimaksuksi. Tulosta heikensi osaltaan myös ATK- yms. -pienhankinnat, jotka tosin on kertaluontoisia, eikä niitä tarvi muutamaan vuoteen päivitellä. 

Race for the bonus

Kisa bonukseen on kolme-ehtoinen. Tilanne näissä kohdissa on seuraava;

Liikevaihto: 22 494 € / 100 000 € (22,5 %)

Osakkeen arvo: +264 % / +900 % (33,2 %)

Henkilöstön tyytyväisyys 10/10 - (Yli tavoitteen, toistaiseksi)

Yllä olevassa kuvassa näkyy hyvin poikkeuksellisen hyvä maaliskuun myynti. 

***

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti