torstai 10. helmikuuta 2011

The alku

Noniin, nyt se on sitten perustettu - Oma blogi.
9.2.2011.

Vaikein asia on nyt takana, eli aloitus. Eikös sellainen sanontakin ole? Siis sellainen, että projektin vaikein vaihe on se aloitus. Eli, voitaneen sanoa, että olen voiton puolella.. tavallaan.

Asiaan: Tämän projektin tavoite tai maali on Haave. Se, että lököttelen makeasti jossain mukavissa maisemissa mukavalla veneellä. Se, missä tämä tapahtuu ja millaisella kalustolla, on vielä auki. Aika ja paikka ja kalusto on tarkoitus selvittää tässä blogissa.Jako kahteen.

Ajattelin kirjoittaa blogia kahdesta eri näkövinkkelistä; toinen keskittyy itse projektiin ja toinen sen saavuttamiseen. Suomeksi tämä tarjoittaa sitä, että toisaalta keskityn siihen, mitä tuo tavoite käytännössä vaatii. Tälläisia asioita on varmasti paljon, ja niitä ovat mm. vaikka-purjehdustaito
-kielitaito
-navigointitaito
-vuorovesi ja sää tietämys
-radioluvat
-nonstop purjehdus sisältäen: korjaukset ajossa, ruuanlaitto, nukkuminen, terveyden ylläpito
-kustannukset, kuten satamamaksut, korjaukset, ruoka jne.

Eli sumplittavaa piisaa.

Toisaalta sitten taas seuraan sitä, miten tämän kyseiseen tavoitteeseen tulen rahoittamaan. Seuraan ja päivitän kasvavaa saldoa kohti tätä päämäärää. Alustavan karkea projektiaikataulu ja -budjetti on sellaiset 100 000 e ja sellainen, sanotaan 10 - 15 vuotta. Nämä todennäköisesti tulevat vielä muuttumaan, kun kuviot alkavat hahmottumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti