torstai 24. helmikuuta 2011

Salkun päivitys - kohti strategiaa

Kun strategia on valmis (ks. edellinen kirjoitus), niin oli aika aloittaa sen toteuttaminen. Salkkuni koostui suurilta osin irtonaisista arvopapereista, joten ne lähtivät alkuviikosta myyntiin. Tilalle ostin strategian mukaisesti Seligsonin halpoja passiivisia rahastoja.

Myydyt arvopaperit:
  • Metso
  • UPM-Kymmene
  • Uponor
  • Amer Sport
  • Tieto
 Tästä napsahti n. 1750 e. (joista voittoa 355 e, 20%. Tämä Metson ansiosta)

Tilalle ostin Suomi-indeksiä (400e), Pohjois-Amerikkaa (300e) sekä Eurooppaa (500e). Jäljelle jäi vielä 550 e, joista osalla hankin "kikkailusalkkuuni" Talvivaaraa, johon uskon vahvasti. Uskon sen poikivan hedelmää n. 3 vuoden päästä. Metsoa jätin muutaman paperin. Vielä jäi salkun pohjalle myös muutama paperi Finnairia ja Nokiaa.

Vajaa 200 e odottaa vielä myynneistä oikeaa kohdetta, joten JOS en sitä helmikuussa sijoita, se tarkoittaa pientä vajausta tavoitteessani, mutta se korjaantuu jo maaliskuun aikana, jolloin saan säästöön/sijoituksiin vastaavasti enemmän. Allokaationi näyttää nyt tältä:

Suomen osuus näyttää pieneltä, koska indeksin osuus on pieni. Kikkailusalkku on liian iso. Tämä "epäkohta" korjautunee loppuvuodesta. Suomen osuus sijoituksistani on 34,6 %. Perässä seuraavat Venäjä 13,8 %:lla sekä Eurooppa 13,1:llä %:lla.

 Huomioita: Tämän strategiaan siirtymisen olisi voinut toteuttaa myös rauhallisesti, pitkällä aikajänteellä. Kuitenkin tämän koko touhun suola on "säätö" ja tekeminen, joten tartuin tuumasta toimeen heti pikimmiten.

JOS olisi halunnut kikkailla, olisi noiden Libyan ja muiden arabimaiden tilanteiden voinut antaa hieman rauhoittua, ja ostaa indeksiä vasta niiden vähän enemmän tippuneen. Mutta en yritä nyt ajoittaa, vaan luotan aikaan markkinoilla, ja annan ajan tehdä tulosta sekä luotan aikahajautukseen. Pian tulee taas strategiani mukaan aika, jolloin ostan lisää. Hinnat voivat olla silloin taas toiset - halvempaa tai kalliimpaa, molempi parempi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti