perjantai 1. heinäkuuta 2011

2. Osavuosikatsaus

Toinen vuosineljännes on takana, ja trendi on tuttu: Alavireinen. Tuottoja ei ole tullut, mutta säästösumma kuitenkin jatkaa kasvuaan (joskin hitaammin kuin tavoite, toistaiseksi). Toisella kvarttaalilla sain säästettyä tasan tonnin, mutta salkku on noussut vain 605 e. Mikään raketti-insinööri ei tarvitse olla, että näkee tuoton  sijoitetulle pääomalle. Mutta, numeroita ja kaavioita kehiin:

Tulos
Pääoman kasvu: +605e (edellinen kvarttaali +1 270e)
Tuottoindeksi: -8,21 % (edellinen kvarttaali -10,6 %)

2. kvarttaalin tuottokuvaaja = lasku jatkuu


Kaikesta alavireydestä huolimatta on kiva huomata, että kesäkuun lopussa meikäläisen koko salkun indeksi ohitti kuin ohittikin OMX Helsingin. Näin siitäkin huolimatta, että kovaa laskua jatkanut kikkailuosuuteni vetää salkun indeksiä alemmas ja alemmas. Rahastoindeksini on "kovaa" valuuttaa. (siis omiin kikkailuihin verrattuna) Jes, tämä oli hyvä uutinen.

Indeksivertailu

**************************************

Kesäkuu ja kokonaistilanne tavoitteeseen nähden:

Tilanne: 5 224 e (Tavoitteesta -50e, kasvua 75,79 e)
Tuottoindeksi: -4,35%

Tavoite hieman karkasi: -50 e
***********************************

Vaikka toinen kvrattaali ei sijoitusmielessä mikään pankki ollutkaan, The projektin puolella taas edettiin ISOJA askelia. Ensimmäiset purjehdukset saatiin alle, kun purjehtijakurssin teoriat ja ja käytännön treenit saatiin päätökseen. (huhti- ja toukokuussa) Lähellä oli myös mukavan oloinen Helsinki - Kööpenhamina purjehdus..

Nyt heinäkuussa on tarkoitus saada tallille lisää kokemusta, kun purjehdukset jatkuvat iltapurjehdusten ja muiden juttujen merkeissä. Elokuun alkuun suunniteltu Hanko - Tallinna - Taalintehdas muuttuu heinäkuun loppuun, ja tilalle tulee Turku - Maarianhamina purjehdus, 4 päivää sekin.

Tästä on hyvä jatkaa lämpimään heinäkuuhun.***************************************
Kesäkuu lyhyesti:
Pääoman lisäys: 300 e (tavoite 300 e)
Ostot: Seligson Suomi-indeksi
Myynnit: Ei myyntejä

Loppusaldo: 5 224 e (tavoite 5 274e)
Kasvua vuoden alusta 1 934 e
****************************************

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti