perjantai 12. elokuuta 2011

Iltapurjehduksia ja lisäostoja

"Blogirintamalla" tapahtuu - Iltapurjehduksilla on oltu ja pörssissä on sutinaa. Alas on tultu rytinällä, ja vaatimattomasta salkustani on sulanut iso osa. Tosiaalta, nyt on markkinoilla halvempaa kuin vielä minun lyhyen sijoittajanurani aikana kertaakaan. En siis vaan voinut olla ostamatta nyt lisää, vaikka 300 e "ostoraja" on jo täytetty.

Purjehdukset

26.7 Olin mukana Kesäpurjeen Mikan kippaproimassa Albin Expressissä, kun kävimme Suomen Linnassa piipahtamassa kahvilla. Tai yritimme. Venepaikat olivat täynnä, ja kahvit jäivät haaveeksi. 9.8 vuorossa oli Jacken kipparoima Absolut 37 (vastaava jolla olin Turun saaristossa), jolla saimme purjehtia mukavassa tuulessa. Vielä on (ainakin) kaksi purjehdusta jäljellä tänä kesänä.

Lisäostokset

Nykyinen markkinatilanne taitaa olla kaikilla tiedossa: Kurssit ovat suhteellisen alhaalla. Tämä tarkoittaa maallikolle sitä, että ne ovat halpoja. Ja kun rauta on kuumaa (tai ainakin lämmintä), silloin pitää takoa. Painoin siis ostonappulaa, ja tankkasin surulliseen kuuluisaan Kikkikseen lisää tavaraa: Lisää Talvivaaraa sekä UPM-Kymeneä. Myös Seligsonille pistin muutaman ropon tuohon halpaan Suomen indeksiin. (hinnat: TLV 3,6e UPM = 8,9e)

Saapuva ukkospilvi erään purjehduksen päätteeksi


Fixuran pankkiirikikkailuissakin eilen näytti synkältä: Yksi "luottoasiakkaistani", (viiden tähden naikkonen) petti minut. Hänen saatavansa olivat menneet perintään. MUTTA, tänään hän oli sitten maksanut laskunsa, ja sain kuin sainkin rahani. Jännä sitten nähdä, että miten jatkossa käy. On tämä riski kyllä ehdottomasti suurempi kuin mahdollinen tuotto, vaikka toistaiseksi kaikki ovat maksaneet lyhennyksensä. En jotenkin jaksa uskoa, että saan kaikilta lainaamani rahat takaisin. Mutta, tulevaisuushan sen näyttää.

Kuluvan kuukauden alussa tekemäni kultasijoitus on noussut 10%. Vaikka strategiani ja suunnitelmani on ostaa ja pitää, niin tämän kanssa meinaan tehdä kyllä poikkeuksen. Ostin sen korkeaan hintaan, ja pitkässä juokussa sen nousupotentiaali ei vain voi olla niin kova, kuin esimerkiksi nykyisellään halpojen arvopapereiden tai indeksin.. Eihän?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti