perjantai 19. elokuuta 2011

Seuraava porras - Saaristolaivuri

Saaristolaivurin kokardi

Kesä alkaa olla pikkuhiljaa purjehdusten osalta paketissa, ja enää yksi (suunniteltu) purjehdus on edessä. Syksy alkaa tehdä tuloaan ja siten myös The Projektin seuraava askel lähestyy - Ilmoittauduin saaristolaivurikurssille!

Kurssin (9 x 4h Kansalaisopistossa) jälkeen suoritan Suomen Navigaatioliiton tutkinnon läpäisten sen, jolloin olen kyseisen liiton ensimmäisellä portaalla (yksi tähti) tässä kolmiportaisessa järjestelmässä. Seuraavat pykälät ovat rannikkolaivuri (kaksi tähteä) ja avomerilaivuri (kolme tähteä).


"Saaristomerenkulun kurssia voi pitää veneilijän tärkeimpänä kurssina. Saaristolaivurin tutkintovaatimuksiin kuuluvat vesiliikenteen säädökset, merikartta ja sen käyttö, kompassioppi sekä reittisuunnittelu ja paikanmääritys."


Kyseisen laivuriasteen omaavat henkilöt ovat oikeutettuja käyttämään kyseisen asteen laivuriviirejä. Minimitavoite on The Projektissa tuo rannikkolaivuri (joka vaaditaan haviteltavaan lupakirjaan). Mutta kunnianhimo ja mielenkiinto asiaa kohtaan hoitanee sen, että jossain vaiheessa meikäläisen lakin kokardissa on laivurimerkki, jossa on täydet kolme tähteä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti